Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
Mozaik
»
Mozaik
»
Engellilere Verilen Hizmet mi Eziyet mi?
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Engellilere Verilen Hizmet mi Eziyet mi? (Okunma sayısı 1408 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
«
:
Eylül 03, 2012, 03:03:55 ÖS »
Geçenlerde abonesi olduğum GSM Operatörü cep telefonuma bir mesaj gönderdi. O mesajda, görme engellilerin XXXX numarasını arayıp, günlük haberlere, seslendirilmiş kitap ve eğitimlere cep telefonunu kullanarak hızla ulaşabilecekleri belirtiliyordu.
Verilen numarayı hiç vakit kaybetmeden aradım ve X internet sitesinden kayıt olmam gerektiği mesajıyla karşılaştım. Neyse, lafı fazla uzatmayayım. Verilen internet sitesinde bir link var ki, insanın aklına yapılan “hizmet mi, eziyet mi” sorusunu getiriyor. O linkte görme engelli raporunuzu veya Başbakanlık özürlü kimlik kartınızı taratıp "rapor ekle" bölümüne yüklemelisiniz deniliyor.
Şimdi size soruyorum. Kaç engellinin evinde tarayıcı var? Herhalde yok denecek kadar azdır. Demek ki engelliler bu hizmetten yararlanmak için, kafe kafe tarayıcı arayacaklar. Halbuki o GSM operatöründe engellilerin yararlandığı destek tarifesi bulunuyor ve bu tarifeye geçilirken abone merkezlerine yukarıda istenilen evraklar veriliyor. Aslında bu hizmetten sadece destek tarifemizden yararlananlar faydalanabilir denilse, engelliler hiç çile çekmeyecekler.
Maalesef ülkemizde engellilerin bir hizmete ulaşırken çile çekmeleri kaderleri olmuş. Mesela devletten özürlü maaşı almak için kurum kurum dolaşıyorsunuz. Elinizde bir kağıt bankalarda kaç liranız var yazdırıyorsunuz. Tapuda ne kadar gayrimenkulünüz var o kağıda işlettiriyorsunuz. Vergi mükellefi misiniz, yoksa sigortalı mısınız? Yine elinizdeki kağıda yazdırıyorsunuz. Sanki bu bilgileri bir başka ülkenin kurumlarından topluyorsunuz gibi. Yahu TC Kimlik Numarası ne işe yarar?
Dostlarım, bakıcı parası almaya hak kazanılırken çekilen çileden hiç bahsetmiyorum. Çünkü onun prosedürü daha fazla... Bir engelli olarak bu çileleri gördükçe yapılanlar hizmet mi, eziyet mi diye kendi kendime soruyorum. Birde ilgililerin biraz empati yapmalarını istiyorum.
03.09.2012 – Yenigün
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız
»
Mozaik
»
Mozaik
»