*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Hüseyin Canlar : Ben Artık Yetkililerden Değil İnsanlıktan Yardım İstiyorum  (Okunma sayısı 1654 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com

22 yıl önce geçirdiği ağır trafik kazası sonucu sağ ayağını kaybeden Hüseyin Canlar, ülkemizde bedensel engelli insanların haklarının yine insanlar tarafından ihlal edildiğinden yakındı.

Havadis’e konuşan Canlar, ülkemizde engelli olmanın tam bir kabus yaşamak demek olduğunu belirtti. 22 yıl önce geçirdiği ağır trafik kazası sonucu sağ ayağını kaybeden 46 yaşındaki Hüseyin Canlar, KKTC’de engelli olmayı anlattı.

Hüseyin Canlar, yetkililerde de, vatandaşta da engellilere karşı saygının kalmadığını vurguladı. Sıklıkla yaşadığı en büyük problemin özürlülere ait otoparkların bulunmaması veya bulunsa da bu park yerlerine özrü bulunmayan kişilerin park etmesi olduğunu söyledi.

Canlar, yetkililerin bu park yerlerine park edilmiş araçlara ceza kesip, sürücüleri ikaz etmeleri gerekirken kendilerinin de bu suçu işlediklerinden yakındı.

Hüseyin Canlar, İçişleri Bakanlığı’nda özürlülere ait oto parkların zincirle kapatıldığını ve bazı günlerde makam araçlarınca doldurulduğunu da iddia etti.

Aynı problemle uçak alanı ve hastanede de karşılaştığını söyleyen Hüseyin Canlar, “Ben artık yetkililerden değil insanlıktan yardım istiyorum” dedi.

29.08.2012 – Havadis