*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Milletvekili Seçer : Engelliler İçin Fiziki Altyapılar Hazır mı?  (Okunma sayısı 1339 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com

Yeni eğitim-öğretim dönemine sayılı günler kala 4+4+4 olarak bilinen kademeli eğitim sistemindeki kaos TBMM gündemine taşındı. CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, öğrencilerin öğretmenlerin ve velilerin belirsizliğin yarattığı tedirginliği yaşadığını vurguladı ve "Çocuklarımızın geleceğini belirsizliğe teslim edemeyiz" dedi.

AKP'nin toplumun geniş kesimlerinde tepki yaratan, milletvekillerinitartaklama pahasına yasalaştırdığı "4+4+4" kademeli eğitim sistemi yeni eğitim öğretim yılında uygulanmaya başlanacak. "Eğitim reformu" adı altında kamuoyuna duyurulan, ancak eğitim sistemini geriye götüren sistem ile çocukların fiziksel gelişme düzeyleri göz önüne alınmadan okula başlama yaşı beş yaşına kadar düşürülecek. Birçok okul imam hatip ortaokulu veya lisesine dönüştürülecek. Aileler çocuklarını ya başka okula göndermek zorunda, ya da mecburen imam hatibe göndermek durumunda kalacak. Ayrıca, önemli sayıdaki okulun fiziki alt yapısı henüz yenilenmediği için okula kayıt yaptıran öğrenciler zor günler yaşayacak. Veliler ve eğitim camiası yeni sistemin getirdiği belirsizlikler nedeniyle zor günler geçiriyor.

AKP KULAK TIKIYOR

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Mersin Milletvekili Seçer, eğitime ideolojik yaklaşımların doğru olmadığını vurguladı.  "4+4+4" kademeli eğitim sistemine yönelik eleştirileri hatırlatan Seçer, "Veliler, bilim adamları, eğitimciler ve yurttaşlar kısacası eğitimle ilgili herkes bu yasaya karşı olduğunu defalarca dile getirdi. Ancak yükselen bu itirazlara AKP iktidarı kulağını tıkadı. İktidar alt yapısını hazırlamadan, tamamen oldu bittiye getirerek eğitimde kaosa neden oldu. Çocuklarımızı belirsiz bir geleceğe teslim edemeyiz" diye konuştu.

TBMM GÜNDEMİNDE

Seçer, yaşanan sorunları Meclis gündemine de taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Seçer, "4+4+4 sistemi gereği 60-66 ay yaş grubunda yer alan çocukların kaçının yeni eğitim döneminde okula kaydolacağına ilişkin bir çalışma yapılmış mıdır? Söz konusu yaş grubunun ilköğretim okullarına kaydolması halinde okul kontenjanlarında nasıl bir artış olacağı hesaplanmıştır?" diye sordu. Beş yaşından önce el-göz koordinasyonunun, ince motor becerilerin, işlemsel düşüncenin tam gelişmemiş olması, soyut düşüncenin yetersizliği ve dikkati sürdürmedeki güçlükler dikkate alındığında aynı sınıftaki iki ayrı yaş grubuna ders vermeye zorlanacak olan öğretmenlerin, öğrencilerin yaşayacağı zorluklara dikkati çeken Seçer, "Olası başarısızlığın sorumlusu kim olacaktır?" sorusuna yanıt verilmesini istedi.

FİZİKİ ALTYAPI HAZIR MI?

Dinçer'e yeni sistemde ilk kez okulla tanışacak olan çocuklar için okullardaki fiziki şartların oluşturulup oluşturulmadığını soran Seçer, "Türkiye genelinde her il ayrı ayrı gösterilmek üzere kaç ilköğretim okulunda merdiven, tuvalet, yemekhane, lavabolar yapılmıştır?" diye sordu. Engelli çocukları da unutmayan Seçer, bu çocukların eğitim ve öğretim göreceği okullara yönelik çalışmaların da kamuoyuna açıklanmasını istedi. Kademeli eğitim ile birlikte özellikle branş öğretmen açığı olacağına işaret eden Seçer, "Yeni sistem ile öğretim yılında önceki yıllardaki açık nasıl kapatılacaktır? Yeni sistem ile kaç sınıf öğretmeni norm kadro fazlası durumuna düşmüştür?" diye sordu.

KPSS İPTAL OLACAK MI?

Seçer, bir türlü şaibelerin giderilemediği sınav gününden itibaren "soruların sızdırıldığı" iddiasıyla gündeme gelen KPSS'yi de gündeme getirdi. Memur olma umuduyla KPSS'ye giren yurttaşların da artık inancının kalmadığını belirten Seçer "Her sınav sonrası yaşanan skandallar, soruların dağıtıldığı iddiaları nedeniyle, artık kimse KPSS'ye girip devlete memur olarak atanacağına inanmıyor. AKP iktidarı döneminde insanlar devlete olan güvenini yitirdi" diye konuştu. Seçer, Bakan Dinçer'e "Hükümetinizce şimdiye kadar bir inceleme ya da soruşturma yapılmış mıdır? Yapıldı ise sonuçları ne olmuştur? Sorumlular hakkında hangi tür cezai işlemler yapılmıştır? KPSS'nin iptal edilerek tekrarlanması konusunda bir çalışmanız var mıdır?" diye sordu.

23.08.2012 – Mersin Bugün