Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
SPOR HABERLERİ
»
SPOR HABERLERİ
»
Görme Engelli Mehmet Nesim Öner Madalya Kazanmak İstiyor
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Görme Engelli Mehmet Nesim Öner Madalya Kazanmak İstiyor (Okunma sayısı 1181 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
Görme Engelli Mehmet Nesim Öner Madalya Kazanmak İstiyor
«
:
Temmuz 24, 2012, 09:20:03 ÖÖ »
Avrupa Bedensel Engelliler Atletizm Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan Diyarbakırlı görme engelli Mehmet Nesim Öner, 2012 Londra Paralimpik Olimpiyatları'nda da madalya kazanmak istiyor.
Geçen ay Hollanda'nın Stadskanaal kentinde düzenlenen Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) Avrupa Bedensel Engelliler Atletizm Şampiyonası'nda, katıldığı 800 metrede 1 dakika 57 saniyelik dereceyle bronz madalya kazanarak Avrupa üçüncüsü olma başarısı gösteren Öner, ağustos ayında yapılacak 2012 Londra Paralimpik Olimpiyatları'nda atletizm branşında Türkiye'yi temsil edecek.
HAYATA TUTUNDU
Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nün Şilbe Tesisleri'nde Antrenörü Muhyettin Gökçe nezaretinde 2012 Londra Paralimpik Olimpiyatları'na hazırlanan Öner, 8 yıl önce Kulp ilçesinde yerde bulup kurcaladığı mayının patlaması sonucu engelli kaldığını ardından ilçede görme engelliler okulu bulunmadığı için Diyarbakır'a yerleştiklerini söyledi. İlk dönemde amatörce başladığı koşuyu yaklaşık 2 yıl önce Gençlik Hizmetleri ve Spor 11 Müdürlüğü yetkililerinin yönlendirmesiyle Antrenör Gökçe gözetiminde yapmaya başladığını bildiren Öner, bu spor sayesinde hayata tutunduğunu kaydetti.
SIKINTI YAŞADI
Öner, babasının işsiz olması dolayısıyla geçim sıkıntısı yaşadığını ve aldığı engelli maaşıyla 6 kişilik ailesinin geçimini sağlamaya çalıştığını vurgulayarak, "Bu yıl belirlediğim 2 hedeften ilkini Hollanda'da madalya kazanarak gerçekleştirdim.
İkinci hedefim olan İngiltere'de yapılacak 2012 Londra Paralimpik Olimpiyatları'nda madalya kazanmaktır. İkinci hedefimi gerçekleştirmek için çok iyi çalıştım. Hollanda'da 800 metreyi 1 dakika 57 saniyede koşarak iyi bir derece yaptım. 800 metreyi normal bir sporcunun koşabileceği zamanın altında koştum. Olimpiyatlarda da kürsüye çıkacağım" dedi.
24.07.2012 – Sabah
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız