Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
SAĞLIK HABERLERİ
»
Otizme Sanılandan Daha Fazla Rastlanıyor
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Otizme Sanılandan Daha Fazla Rastlanıyor (Okunma sayısı 1614 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
İleti: 20677
SiTe YöNeTiCiSi
Otizme Sanılandan Daha Fazla Rastlanıyor
«
:
Temmuz 04, 2012, 02:25:58 ÖS »
Otizmin sıklığının sanılandan daha fazla olabileceği belirlendi.
Güney Kore'de yapılan araştırmaya göre 38 çocuktan biri otizm belirtileri gösteriyor. ABD'de ise 100 çocuktan birinin otizmli olduğu tahmin ediliyordu. Amerikalı, Kanadalı ve Güney Koreli bilim adamlarının araştırmasına 7-12 yaşındaki yaklaşık 55 bin çocuk katıldı.
Araştırma masraflarının bir bölümünü karşılayan 'Autism Speak" örgütünden Dr. GerakJine Dawson sonuçların otizmin düşünülenden daha sık olduğunu gösterdiğini belirterek, daha ayrıntılı muayene ve geniş çaplı araştırmaların yapılması gerektiğini vurguladı.
Araştırmaya imza atanlardan Dr. Young-Şin Kim otizmin nedeni ve sıklığı konusunda uzmanlar arasındaki görüş ayrılığının; teşhis kriterlerindeki farklılıklar ve sendromun görülme sıklığı konusundaki araştırmaların henüz tamamlanmamış olmasından kaynaklandığını ifade etti. Young-Şin Kim. bu araştırmanın, otizm riskinde genetik ve çevresel etkilerin değerlendirildiği diğer araştırmalar için de yeni ufuklar açtığını belirtti.
"American Journal of Psychiatry" dergisinde yayımlanan araştırmada bilim adamları, araştırmanın otizmin kültür, yerel ve coğrafi bariyerleri aşarak, sadece Batı dünyasıyla sınırlı olmayan bir sendrom olduğunu doğruladığına da dikkati çekti.Bilim adamları, araştırmanın Güney Koreli çocuklarda otizmin görülme sıklığının diğer ülkelerdeki çocuklardakinden daha fazla olduğunu değil, bu sendromun bugüne kadar sanılandan daha yaygın olduğunu gösterdiğini vurguladı.
04.07.2012 – Akdeniz Güncel
Kayıtlı
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
SAĞLIK HABERLERİ
»
Otizme Sanılandan Daha Fazla Rastlanıyor