*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Ülkem İçin Engel Tanımıyorum Kampanyasını Hayata Geçirecek  (Okunma sayısı 1778 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com

Kurucusu Vehbi Koç'un, "Ülkem Varsa Ben de Varım" sözünden yola çıkarak 2006'da "Ülkem için" projesini başlatan Koç Holding, 2012-2013 yılı uygulaması olarak Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) işbirliğinde "Ülkem İçin Engel Tanımıyorum" kampanyasını hayata geçirecek.

Koç Holding Başkanı Mustafa Koç, engellilerin sosyal hayatta yaşam kalitelerinin iyileştirilmesine destek olmayı, engellilik konusunda toplumsal bilinç ve duyarlılığın oluşmasını amaçladıklarını belirtti. Sorun olmaktan çıkarıyoruz Koç şöyle devam etti: "Ülkemizde engellilik kavramının bir sorun olmaktan çıkarak, hak temelli bir yaklaşımla ele alınmasını arzuluyoruz. İşte tam da bu noktada, 'Ülkem İçin Engel Tanımıyorum' diyoruz."

3 aşamalı uygulama

Mustafa Koç, projenin üç temel yaklaşımla uygulama alanlannın belirlendi ğini, bu yaklaşımlardan ilkinin, 'Engelliliğe Doğru Yaklaşım Eğitimleri" olduğunu aktardı. Koç, "İkinci yaklaşım noktamız ise tüm Koç Topluluğu şirketlerinin 'Engelli Dostu İşyeri' haline getirilmesidir. Üçüncü olarak da bayi ve şirketlerin desteğiyle 'Engelli dostu ürün ve hizmet' geliştirmeye devam edeceğiz" dedi.

12.06.2012 – Bugün