Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
DÜNYA HABERLERİ
»
DÜNYA HABERLERİ
»
Görme Engelli Maceracı Manş Denizini Geçecek
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Görme Engelli Maceracı Manş Denizini Geçecek (Okunma sayısı 1630 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
Görme Engelli Maceracı Manş Denizini Geçecek
«
:
Mayıs 02, 2012, 12:24:59 ÖS »
İngiltere'de yaşayan ve gözleri görmeyen 43 yaşındaki Dean Dunbar, Manş Denizi'ni yüzerek geçeceğini açıkladı. Bu zamana kadar birçok dağı tırmanan adrenalin tutkunu Dunbar, tehlikeli sporları yapmaktan asla vazgeçmeyeceğini söyledi.
9 yaşındayken geçirdiği bir hastalık nedeniyle 25 yaşına geldiğinde görme yetisini tamamen kaybeden Dunbar, İngiltere'nin en yüksek şelalesine tırmanmasıyla, bungee jumping yapmasıyla ve dağ bisikletiyle dağa çıkmasıyla tanınıyor. Dunbar, doktorların kendisine "Sana yardımcı olabilecek kılavuz bir köpek al. Bir de körler alfabesini öğren" tavsiyelerini hiçbir zaman uygulamadığını da ifade etti. Dunbar, doğuştan maceraperest olduğu için bu öneriler yerine paraşüt sporu yapmaya devam ettiğini söyledi.
1998 yılından bu yana 30 ölümcül atlayış ya da tırmanış gerçekleştiren Dunbar, ilk kez paraşütle atlayışında aşın derecede heyecanlandığını da anlattı. Bir atlayışındaysa burnunun ve birkaç kaburga kemiğinin kırıldığına değinen Dunbar, "Yaşayacağım riskleri biliyordum. Bu yüzden beni bu kaza durduramadı. Atlamaya yine de devam ettim" dedi.
Bir helikopterden bungee jumping yapan dünyanın ilk görme engelli insanı olan Dunbar, Manş De nizi'ni bir baştan bir başa başanyla yüzmek için 6 aydır bir havuzda düzenli biçimde çalıştığını söyledi. Dun bar, Manş Denizi'nde yüzmenin, havuzda yüzmekle aynı şey olmadığını bildiğini, yüzerken yön çalışmalan yürüttüğünü belirtti.
02.05.2012 – Habertürk
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız