Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
Mozaik
»
Mozaik
»
Tutuklular Görme Engellilere Hem Ses Hem Işık Oldu
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Tutuklular Görme Engellilere Hem Ses Hem Işık Oldu (Okunma sayısı 1611 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
Tutuklular Görme Engellilere Hem Ses Hem Işık Oldu
«
:
Mart 04, 2012, 11:53:33 ÖÖ »
Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı ve Bergama M Tipi Çocuk Ceza İnfaz Kurumu'nun ortaklaşa yürüttüğü ve Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe programıyla desteklenen örnek bir projeye imza atıldı. Engelli Dayanışması ile Engelsiz Gelişim Projesi kapsamında 12-18 yaş arası tutuklu gençler tarafından 50 adet kitap seslendirildi, seslendirilen kitaplar görme engelli kitapseverlere gönderilecek.
İzmir Devlet Tiyatrosu sanatçılarının akıcı okuma ve diksiyon eğitimi verdiği 25 tutuklu genç arasından 6'sı, etkinlik için "Keşanlı Ali Destanı" Oyunundan bir bölümü, okuma tiyatrosu olarak canlandırdılar. Bergama Ceza İnfaz Kurumu'nda gerçekleştirilen etkinliğe Sabancı Vakfı Programlar ve Uluslararası İlişkiler Direktörü Filiz Bikmen, Programlar İletişim Danışmanı Cihan Yavuz, İzmir Devlet Tiyatrosu Müdür Yardımcısı Yusuf Köksal, TÜRGÖK Yönetim Kurulu Başkanı Tülay Yazgan ve diğer yönetim kurulu üyeleri katıldılar. Toplantıda söz alan Proje Koordinatörü Füsun Dokuzoğuz, projeyle tutuklu gençlerin hayata bakışlarını olumlu yönde etkilemeyi ve okuma alışkanlığı kazandırmayı hedeflediklerini, ayrıca engelli dayanışmasının önemine dikkat çekerek örnek olmak istediklerini belirtti.
Cezaevi Müdürü Battal Doğan ise proje sayesinde tutuklu gençlerin topluma kazandırılmasında önemli bir adım atıldığını söyledi. Yetkililer seslendirilen kitaplar dışında, projenin eğitsel ve kültürel etkinliklerle desteklendiğini belirtti.
Engelli Dayanışması İle Engelsiz Gelişim Projesi Hakkında
12 Nisan 2011 tarihinde imzalanan protokol ile 190 proje arasından hibe almaya hak kazanan projede amaç destek olmayı öngörüyor. Yaklaşık 110 Bin TL değerinde maddi destek sağlanan projenin yüzde 80'i Sabancı Vakfı, yüzde 20'si ise TÜRGÖK tarafından karşılanıyor. Gönüllülük esasına dayalı olarak yürütülen projede, 12-18 yaş grubuna uygun Türk ve Dünya klasikleri, kişisel gelişim ve güncel çocuk kitaplarından oluşan 50 kitabın Bergama Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu genç ve çocuklar tarafından seslendirilmesidir. Seslendirilen kitaplar TÜRGÖK üyesi görme özürlü gençlere gönderilecek.
04.03.12 - İHA
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız