Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
EĞİTİM HABERLERİ
»
Her Kuruma Bir İşitme Engelli Tercüman
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Her Kuruma Bir İşitme Engelli Tercüman (Okunma sayısı 1376 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
Her Kuruma Bir İşitme Engelli Tercüman
«
:
Şubat 10, 2012, 03:34:52 ÖÖ »
Çukurova Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, Çukurova Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi'nce düzenlenen "İşitme Engelliler Tercümanlık Kursu" sertifika töreninde yaptığı konuşmada, işitme engelli vatandaşlara daha iyi hizmet vermek için kamu personeline işaret dili eğitimi verdiklerini söyledi.
2011 yılı Ağustos ayında ilçe hayat boyu öğrenme komisyonu toplantısında alınan karar sonrası, kamu hizmetinin daha verimli yapılabilmesi için işitme engelliler tercümanlık kursu düzenlendiğini ve her kurumdan en az bir kişinin kursa katıldığını kaydetti.
120 saat süren kurs sonrası, 17 farklı kurumdan 28 kursiyerin işaret dilini öğrendiğini, bu kişilerin kamu kurumlarından hizmet almak isteyen işitme engelli vatandaşlarla rahatlıkla anlaşabileceğini vurgulayan Erguvan, "İşitme engellilere tercümanlık kursu sayesinde her kurumdan en az bir kişi tercümanlık yapabilecek. İşitme engelliler devlet dairelerinde artık rahatlıkla iletişim kurabilecek" dedi.
Erguvan, yeni dönemde de ilçede hizmet veren özel sektör çalışanlarını da kursa davet edeceklerini kaydetti.
Erguvan, konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikalarını verdi.
Törene, Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürü Veysel Kamil Akman, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Olgun ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü İşaret Dili Tercümanı Sibel Özüer katıldı.
09.02.12 - AA
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız