*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Yüz Nakli Olan Uğur’a Destek Başladı  (Okunma sayısı 1583 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 20677
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Yüz Nakli Olan Uğur’a Destek Başladı
« : Şubat 08, 2012, 06:26:40 ÖS »



Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Geçici, Türkiye'de ilk yüz nakli yapılan 19 yaşındaki Uğur Acar'ı, yeni hayatına hazırladıklarını bildirdi.

Geçici, yaptığı açıklamada, Uğur Acar'ın fiziksel olduğu kadar psikolojik alanda da takip edildiğini belirtti. Acar'ın yeni yüzüyle pek çok konuda ilkler yaşayacağını anlatan Prof. Dr. Geçici, “Uğur ilk kez tıraş olacak, ilk kez bir yüzü olacak, çeşitli alanda ilkleri yaşayacak. Dolayısıyla yeni bir hayatı olacak. Uğur Acar'ın yeni yüzüyle yeni hayatına hazırlanması aşamasında, destek çalışmalarımız başladı” dedi.

Prof.Dr. Geçici, ameliyat öncesinde ve sonrasında Acar'ın moralini yüksek tuttuğunu ve bunun hasta açısından büyük bir avantaj olduğunu vurguladı. Ömer Geçici, psikolojik açıdan sıkıntı yaşamaması için Acar ile sık sık görüştüklerini ve kafasındaki soru işaretlerini gidermeye çalıştıklarını anlattı.

Uğur Acar'ın, katı gıda ile beslenmesine başlandığını, konuşabildiğini, uykusunu alabildiğini, şu ana kadar da ciddi bir problem yaşanmadığını bildiren Geçici, Uğur Acar'ın henüz aynaya bakmadığını ifade etti. Geçici, ekiple karar verdikleri bir anda, Acar'a yeni yüzünü göstereceklerini kaydetti.

08.02.2012 - AA