*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Kızlarının Böbreğinin Nakledildiği Hastayla Teselli Buldular  (Okunma sayısı 1644 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com

İzmir'de yarıyıl tatilinde geldiği ailesinin yanında hastalanan ve menenjit teşhisi sonrasında beyin ölümü gerçekleşen 18 yaşındaki işitme engelli kızın ailesi, kızlarının böbreğiyle yaşama tutunan hastayı ziyaret etti.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Kınık Mert Öztüre İşitme Engelliler Lisesi son sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Merve Eskici, yarıyıl tatilinde Buca'da oturan ailesinin yanına geldi. Baş ağrısı ve kusma şikayetiyle Buca Seyfi Demirsoy Hastanesine götürülen Eskici'ye menenjit teşhisi konuldu. Tedavi gördüğü hastanede 30 Ocakta beyin ölümü gerçekleşen Eskici'nin iki böbreği ve karaciğeri ailesi tarafından bağışlandı.

Böbreklerden biri, İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 6 yıldır diyaliz tedavisi uygulanan 33 yaşındaki Betül Demir'e, Doç. Dr. Adam Uslu, Doç. Dr. Ahmet Nart ve Opr. Dr. Ahmet Aykas'tan oluşan ekip tarafından nakledildi.

Merve Eskici'nin annesi Ümmügülsüm Eskici ve babası Nurullah Eskici, kızlarının böbreğiyle yaşama tutunan Betül Demir'i nakilden sonra hastanede ziyaret etti.

Duygulu anlar yaşanan ziyarette gözyaşlarına engel olamayan Ümmügülsüm Eskici, kızının yarıyıl tatili için eve geldiğini, menenjit tanısı sonrasında hayatını kaybettiğini, bunun üzerine organlarını bağışladıklarını söyledi.

Kızının ölümüyle büyük acı yaşadıklarını ancak bağışladıkları organların başka insanlara şifa olmasından mutluluk duyduklarını belirten anne Eskici, "Böbrek nakli yapılan Betül de artık benim bir evladım" diye konuştu.

Baba Nurullah Eskici ise "Kızımın böbreğinin nakledildiği hastayı gördükten sonra bir nebze de olsa acımız hafifledi" dedi.

"Merve'nin Ailesi Artık Benim Ailem"

Böbrek naklinin yapıldığı 3 çocuk annesi Betül Demir ise 6 yıldır haftada 3 gün diyalize girdiğini, hastalığından dolayı çocuklarına fazla vakit ayıramadığını ifade etti.

Eskici'nin böbreğiyle yeniden sağlığına kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Demir, şöyle konuştu:

"Bundan sonra Merve'nin ailesi benim ailem sayılır. Merve için her gün dua ediyorum. 6 yıldır böbrek yetmezliği nedeniyle çocuklarımdan ayrı zaman geçirmek zorunda kalıyordum. Hayat benim için şimdi başlıyor. Yeniden doğmuş gibiyim. Merve'nin ailesinden Allah razı olsun. Kızlarının acısını yaşarken başka insanların hayatını düşünerek bağışta bulundular. Bu örnek duyarlılığın herkes tarafından gösterilmesini ümit ediyorum."

08.02.12 - AA