*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Erzincan'da Eğitim Her Engeli Aşar Projesi  (Okunma sayısı 1366 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Erzincan'da Eğitim Her Engeli Aşar Projesi
« : Ocak 15, 2012, 04:04:33 ÖÖ »

Beyazay Derneği Erzincan İl Temsilcisi Yunus Kılıç, Erzincan Uzmanlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde düzenlen programda yaptığı konuşmada, derneklerinin 3 yıl önce kurulduğunu belirtti.

Eğitimin önündeki engellerin nasıl kaldırılacağı konusunda yol haritası çıkardıklarını ifade eden Kılıç, "Engelli çocuklarımızın eğitimiyle başladık. Dedikki engelli olan, eğitim alamayan kardeşimiz kalmasın. Bugün Erzincan merkezde 4'ü özel 4'ü devlet okulu olmak üzere 8 okulun verdiği eğitimlerle birlikte 700 engelli kardeşimize hizmet vermekteyiz" dedi.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Sadık Düzgün de, her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğunu belirtti. Düzgün, toplumda engellilerin hak ettiği değeri görmediğini vurgulayarak, bu tür organizasyonlarla bir araya gelerek, engellilerin sorunlarının aşılabileceğini söyledi.

Düzgün, "Toplum yeter ki birlik olsun. Birlikten kuvvet doğar, ülkemiz sağlanan birliktelikle her sorunun üstesinden geleceğine inanıyorum. Bu alevi, şu Sünni, o Kürt ayrımı yapmaksızın birbirimize saygı çerçevesinde herkes elini taşın altına koyarak, ümit edilen birlikteliğin sağlanacağına inanıyorum" dedi.

Kılıç'ın, Düzgün'e plaket takdim ettiği programa, çok sayıda davetli katıldı.

15.01.12 - AA