*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Yetişkinlerin Meslek Eğitimi Projesi  (Okunma sayısı 1623 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Engelli Yetişkinlerin Meslek Eğitimi Projesi
« : Aralık 23, 2011, 04:58:58 ÖÖ »

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, engellilere iş bulmak için "Engelli Yetişkinlerin Meslek Eğitimi" projesini hayat geçirmeye karar verdiklerini söyledi.

Oğuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de bulunan engellilerin yüzde 75'inin mesleğinin olmadığını bildirdi.

Engelli vatandaşların eğitim seviyelerinin normal bireylere oranla oldukça düşük olduğuna dikkati çeken Oğuz, "Oysa engelli bireylerin sosyal hayata katılmalarını sağlayan en önemli faktör, normal bireyler gibi herhangi bir işte çalışarak gelir elde edebilmeleridir. Engelli bireylerin ayrımcılığa maruz kalmadan üretim faaliyetlerine katılabilmeleri için bir meslek sahibi olmaları oldukça önemlidir" diye konuştu.

Bu ihtiyaçlardan dolayı Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü olarak engellilerin mesleki yeterlilik kazanmasına yönelik "Engelli Yetişkinlerin Meslek Eğitimi" projesini hayata geçirmeye karar verdiklerini kaydeden Oğuz, "Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü'nün proje sahibi olarak Denizli Belediyesi, Türkiye Sakatlar Derneği, Denizli Özel Eğitim Meslek Lisesi, Avrupa Gençlik Derneği'nin de proje ortağı olarak yer aldığı 'Engelli Yetişkinlerin Meslek Eğitimi' adlı Avrupa Birliği Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim projesi kapsamında mesleki eğitimden sorumlu kişileri yurt dışına çalışma ziyaretine gönderiyoruz" dedi.

19 Şubat 2012'de başlayacak proje kapsamında Hollanda, Almanya ve İtalya'ya toplam 19 katılımcının gönderileceğini belirten Oğuz, "Proje kapsamında gönderilecek kişilerin ulaşımı, konaklaması, yemek masrafları, sigortası ve eğitim ücretleri karşılanacaktır" bilgisini verdi.

23.12.11 – AA