Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
EĞİTİM HABERLERİ
»
Görme Engelli Öğrenci Okul Temsilcisi Seçildi
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Görme Engelli Öğrenci Okul Temsilcisi Seçildi (Okunma sayısı 1551 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
Görme Engelli Öğrenci Okul Temsilcisi Seçildi
«
:
Ekim 28, 2011, 02:57:52 ÖÖ »
Isparta'nın Yalvaç İlçesi'ndeki Atatürk Anadolu Lisesi'nin okul temsilciliğine görme engelli Osman Şahin seçildi. 4 adayın yarıştığı seçimlerden galibiyetle çıkan doğuştan görme engelli öğrenci, 294 Oyun 168'ini aldı.
Atatürk Anadolu Lisesi'nin okul temsilcisi seçimlerinde 4 aday yarıştı ve 334 öğrenci sandık başına gitti. Doğuştan görme engelli olmasına rağmen okuldaki başarısı, arkadaşlarıyla dialoğu ve herkes tarafından sevilmesi nedeniyle aday gösterilen 12/C sınıfından görme engelli Osman Şahin, arkadaşlarının ısrarı ile aday oldu. 4 aday arasında Şahin, geçerli 294 Oyun 168'ini alarak seçimi kazandı. İlköğretim okulunu İzmir Görme Engelliler Okulu'nda tamamladıktan sonra Yalvaç Atatürk Anadolu Lisesi'nde yatılı olarak öğrenim görmeye başlayan Osman Şahin, engelli olmasına rağmen başarısı, azmi ile herkese örnek olmuştu.
ENGELLİYİM DİYEREK HAYATA KÜSMEDİ
Engelli olmaktan dolayı hayata hiç küsmediğini, daha fazla hayata bağlandığını söyleyen Osman Şahin, okul temsilcisi olmayı hiç düşünmediğini, arkadaşlarının ısrarı ile son anda aday olduğunu söyledi. Şahin, şöyle dedi:
"Arkadaşlarımızı kırmamak için aday oldum. Yüzde 60 oranla başkan seçtiler. Şimdi kendilerini temsil etme görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağım. Engelli olmanın bir kusur olmadığını, engelli insanlarında normal insanlar gibi her işi başarabileceğini göstermek istiyorum."
Bugüne kadar hayata hiç küsmediğini anlatan Şahin, ileride de engelli insanların hayatını kolaylaştıracak projelerde çalışabileceğini vurguladı.
BASKET OYNUYOR VE SAZ ÇALIYOR
Osman Şahin'in arkadaşları, Osman'ın normal bir insanın yaptığı her şeyi yapmayı başardığını, basketbol oynayıp, saz çalabildiğini belirterek kendisini bu yönleriyle de takdir ettiklerini söyledi. Osman Şahin ile aynı sınıfta 4 yıldır birlikte öğrenim gören Şerife Tekeli, arkadaşlarının kendilerine her zaman örnek olduğunu belirterek kendisini okul temsilcisi seçmelerindeki en büyük etkenin kendisine olan güvenden kaynaklandığını söyledi. Osman Şahin'e test çözmede yardımcı olan sınıf arkadaşı Fadime Bürgü de Şahin'in enerjisi ve azminin kendilerine de yansıdığını söyledi. Şahin'e test çözerken yardımcı olduklarını söyleyen Bürgü, "Not alırken yardım ediyoruz ama bir anlamda o bize yardımcı oluyor. Onu çalıştırırken biz daha çok yararlanıyoruz" dedi.
İYİ YERLERE GELECEK ÖĞRENCİ
Coğrafya öğretmeni İlhan Karabük de Osman Şahin'in oldukça başarılı bir öğrenci olduğunu kendisi gibi bir öğrenci ile ders yapmaktan memnun olduğunu belirterek "Osman gelecekte iyi yerlere geleceğine inandığım bir öğrencim" dedi. Okul Müdürü Sezai Bal, Osman Şahin'i her yönü ile takdir edilecek bir öğrenci olduğunu ifade etti. Müdür Bal, "Osman Şahin'in okul temsilcisi seçilmesi tamamen öğrencilerimizin kendi tercihidir ve kendisini başkan olarak görmek istediler o yönde oy kullandılar" dedi.
Okuldaki öğrenciler şimdi de Şahin'i ilçe temsilciliğine aday olması için ikna etmeye çalışıyor.
28.10.11 - Cihan
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız