*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Öğrenciler Sevgiyle Rehabilite Ediliyor  (Okunma sayısı 1648 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Engelli Öğrenciler Sevgiyle Rehabilite Ediliyor
« : Ekim 07, 2011, 01:44:50 ÖÖ »

Engelli ve algılama zorluğu çeken öğrencilere eğitim veren özel bir merkezde, öğretmen ve idareciler, öğrenci ve ailelerini sevgiyle rehabilite ediyor.

Zonguldak Gökkuşağı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, öğrenciler sevgiyle rehabilite ediliyor.

Okul Müdürü Arif Kaymaz, tüm insanların özel olduğunu fakat okul öğrencilerinin daha özel olduğunu belirtirken, öğrenci veya velilerine acıma duyguları ile yaklaşmadıklarını kaydetti. Öğrenci ve velileri ile tamamen sevgi ile iletişim kurduklarını anlatan Kaymaz, “Biz çocuklarımızı çok seviyoruz. Çocuklarımıza hizmet etmek, onların yaptığımız çalışmalarla iyileşmelerini görmek, bizleri çok mutlu ediyor, seviniyoruz. Sonsuz derecede memnun oluyoruz. Her şeyden önce onlara acıma duyguları ile yaklaşmayız. Eğitim uzmanlarımızla birlikte, bu çocuklara sevgi ve şefkatle yaklaşarak, onları kazanmaya çalışırız. Ondan sonrası kolay oluyor. Bakanlığın hazırladığı program çerçevesinde onları yetiştirmeye başlarız. Bizler için aile de çok önemlidir. Aile ile işbirliğimiz olmazsa, başarılı olmayız. Çünkü eğitim ailede başlar. Çalışmalarımızı bütünlük içinde yaptığımız zaman başarı elde edebiliriz” diye konuştu. Her alandaki eğitim görevlileri tarafından planlanan ders programına gire 45 dakikalık süreler halinde öğrencilere 15’er dakikalık sürelerde ailelere eğitim verildiğini belirten Müdür Kaymaz, misyonlarını ise şöyle anlattı:

“Misyonumuz, özel eğitim gerektiren bireylerin, konuşma, ses bozuklukları, dil gelişim güçlüğü, zihinsel, fiziksel, duygusal, sosyal davranış problemlerini ortadan kaldırmak ya da, etkilerini en aza indirerek, bireysel yeteneklerini en üst seviyeye çıkarmak, temel öz bakım becerileri ile bağımsız yaşam becerilerini geliştirerek, topluma uyumlarını sağlamaktır. Ayrıca temel eğitim olan ilköğretime devam edipte, sınıflarındaki yaşıtlarına göre, öğrenme güçlüğü çeken ya da olması gereken sınıf seviyesi altındaki çocuklarımıza, öngörülen programlar gereği verdiğimiz bireysel ve grup eğitimleri ile onların da gereken seviyeye yakalamasına yardımcı olmaktır.”

200’ü aşkın öğrencisi bulunan okulda, 15 eğitim uzmanı ile fizyotrepi derslerinin yanı sıra zihinsel, bedensel ve işitme engelliler ile otistik öğrencilere yönelik, haftalık 2’şer saatlik bireysel dersler veriliyor. Ayrıca, ihtiyaca göre haftada bir saat olmak üzere ayda 4 saatlik grup eğitimler de verilebiliyor.

06.10.11 - Türkiye