Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Zihinsel Engellilerin Yardım Meleği Doktor Ayten Bahtiyar
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Zihinsel Engellilerin Yardım Meleği Doktor Ayten Bahtiyar (Okunma sayısı 1209 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
Zihinsel Engellilerin Yardım Meleği Doktor Ayten Bahtiyar
«
:
Haziran 29, 2011, 04:00:51 ÖS »
Tıp eğitimini Bulgaristan'da tamamlayan, 37 yıl önce Babadağ İlçesi'nde doktorluk görevine başlayan ve bir süre önce emekli olan Dr. Bahtiyar, hayatını engelli çocuklara adadı. 1998'de Denizli Zihinsel Engelliler Derneği'ni kuran, çok sayıda engelliye yardım elini uzatan, 0- 6 yaş çocuk yuvasının oluşturulmasına da öncülük eden Dr. Bahtiyar, yuvadaki çocukların bakımı için gece gündüz demeden çalıştı.
Denizli'de engelli çocuklara eğitim veren kurumlara her zaman desteklerde bulunan Dr. Ayten Bahtiyar, İsmail Tosunoğlu İş Eğitim Merkezi'ne çeşitli çalışma atölyelerinin bulunduğu 24 derslikli ek bina yaptırmak için valilikte protokol imzaladı. Ek bina 750 bin liraya malolacak ve tüm giderler Dr. Bahtiyar'ın başkanlık yaptığı dernek tarafından karşılanacak.
Denizli Valisi Yavuz Erkmen, "Engellilere adanan bir hayat denildiğinde akla gelen isim olan Ayten Bahtiyar Hanımefendi'yi ve şahsında tüm dernek üyelerini kutluyorum. Yeni yatırımla engelli çocuklarımız daha modern dersliklere sahip olacak" dedi. Dr. Ayten Bahtiyar ise okulda bulunan 4 atölyenin yetersiz kaldığını, yeni atölye yaptıracakları için mutlu olduklarını söyledi. Dr. Bahtiyar, "Zihinsel engellilerin meslek kazanımı, el becerilerini arttırma adına önemli bir çalışma yapıyoruz. 33 yıldır zihinsel engelli çocuklar yararına çalışıyorum. Dernek üyeleriyle birlikte yüzlerce çalışma yaptık. Ömrümün sonuna kadar engelliler yararına çalışmayı sürdüreceğim. 24 derslikli atölyelerin yapımını en geç 8- 9 ay içerisinde tamamlayacağız ve devletimize teslim edeceğiz" diye konuştu.
28.06.11 - DHA
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız