*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Zihinsel engelli Dilek 4 aydır kayıp  (Okunma sayısı 1354 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Zihinsel engelli Dilek 4 aydır kayıp
« : Eylül 29, 2010, 12:30:31 ÖÖ »

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde 4 ay önce kaybolan zihinsel engelli 26 yaşındaki Dilek Başbuğ hala bulunamadı.

Gözü yaşlı anne Dürdane Başbuğ, elinde fotoğrafla kapı kapı dolaşarak kızını arıyor.

Alanya'ya bağlı Güllerpınarı Mahallesi'nde oturan zihinsel engelli Dilek Başbuğ, geçen 23 Mayıs'ta ailesiyle birlikte akrabalarına misafirliğe gittiği Kızılcaşehir Köyü yakınlarında kayboldu. Aradan geçen 4 ayda tüm aramalara rağmen de kendisinden haber alınamadı.

Elinde kızının fotoğrafı ile Kızılcaşehir Köyü'ndeki evleri tek tek ziyaret ederek, kızını gören olup olmadığını soran anne Dürdane Başbuğ, “Ne olursunuz kızımdan bana bir haber verin. 4 aydır gözyaşımız dinmedi. Kızımı kaçıranları Allah’a havale ediyorum. Yer yarıldı içine mi girdi? Mutlaka bir gören olmalı. Kızım rehabilitasyon merkezinde eğitim görüyor. O benden ayrı tek başına bir yere gidemez. Mutlaka kaçırıldı” diye konuştu.

‘HER GÜN DAĞ TAŞ GEZİYORUM’

Dilek Başbuğ'un ağabeyi Erhan Başbuğ da, kızkardeşinin kaybolduğuna inanmadığını söyledi. 23 Mayıs’tan bu yana aramadık bir yer bırakmadıklarını belirten ağabey, “Kaçırıldığını düşünüyoruz. Eski bir arabam var, gerekirse onu satıp kızkardeşimi aramaya devam edeceğim” dedi. Dilek Başbuğ’un büyük ağabeyi Hasan Başbuğ da, Dilek'in kaçırıldığını belirterek, bulunması için köylülerden de yardım beklediklerini söyledi.

Baba İsmail Başbuğ ise, “4 aydır kızımı bulabilmek için dağları taşları geziyorum. Aramadık yer bırakmadım. Görenlerden yardım bekliyorum. İşimizi gücümüzü unuttuk” diye konuştu.

Hürriyet