*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: 'Malulen Emekli Olamazsın' Denilen Vatandaşa Umut Doğdu  (Okunma sayısı 1198 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 20677
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
'Malulen Emekli Olamazsın' Denilen Vatandaşa Umut Doğdu
« : Mart 04, 2010, 11:46:03 ÖÖ »


Sosyal Güvenlik Kurumu'nun, yüzde 72 engelli raporu verilmesine rağmen "Malulen emekli olamazsın" dediği Hüseyin Doğan'a yeniden umut doğdu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, vatani görevini yaparken donma tehlikesi geçirdiği için uzun süre tedavi gören ve 2000 yılında ayak parmakları, 2004 yılında iki ayağı diz kapağının altından, sağ elinden de 4 parmağı da kesilen ve 7 yıl prim yatırmasına rağmen emeklilik talebi kabul edilmeyen Adanalı Hüseyin Doğan'ın feryadını, soru önergesiyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'e iletmişti.

Bakan Dinçer'in yazılı olarak gönderdiği cevaba göre, ailesinin geçimini engelli arabasında mendil, kolonya satarak sağlayan beş çocuklu Hüseyin Doğan'ın dosyası yeniden incelenecek.

Cevapta, "Hüseyin Doğan'ın işe başlama tarihinin sehven 15.08.2000 olarak yazıldığı, askerlik borçlanmasını da yapan Doğan'la ilgili bu yanlışlığın 15.02.1999 olarak düzeltildiği, sigortalının 10 yılını doldurmuş olduğundan maluliyet talebinin tekrar Adana Bölge Sağlık Kurulu'nca değerlendirileceği" bilgisi verildi.

Yerel basında çıkan haberlerde Hüseyin Doğan'a SGK'nın "Malullük aylığı bağlanmaya teşkil edecek, iş gücünü kaybetmiş durumda sayılmanızı gerektiren bir bulgu mevcut olmadığına karar verilmiştir" denildiği bilgisi yer almış, bunun üzerine MHP Milletvekili Yılmaz Tankut, konuyu Meclis gündemine taşımıştı.

Haberler