*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: ÖLÜSÜNÜ YA DA DİRİSİ BULUN  (Okunma sayısı 1599 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
ÖLÜSÜNÜ YA DA DİRİSİ BULUN
« : Şubat 15, 2010, 01:29:46 ÖS »

Özvatan ilçesinde yaklaşık 1 yıl önce Kızılırmak''ta balık tutmak için bindiği botun yırtılması sonucu suya düşerek kaybolan 28 yaşındaki Yasin Önder hala bulunamadı. Acılı abla Yasemin Taşdemir, yetkililerden yardım isteyerek, kardeşinin ölü ya da diri bulunmasını istedi.
28 yaşındaki Yasin Önder, 21 Mart 2009 Cumartesi günü 5 arkadaşıyla birlikte Özvatan ilçesinde Kızılırmak''a balık tutmaya gitti. Gençlerden Yasin Önder ve Mehmet Duman''ın balık tutmak için bindiği bot, kısa süre sonra ağaca takılıp yırtıldı. Bottan suya düşen Mehmet Duman kurtulmayı başarırken, Yasin Önder suda kayboldu. Abla Yasemin Taşdemir, gözyaşları içerisinde kardeşinin bulunması için yetkililerden yardım istedi. Aradan 330 gün geçtiğini ve bu sürede her gün içlerinin kan ağladığını anlatan
Taşdemir, "Kardeşimin kaybolduğu bölgenin bataklık olduğunu söyleyen ekipler yüzeysel şekilde arama yaptı. Daha sonra talihsizlikler ardı ardın a geldi. İçerisinde Muhsin Yazıcıoğlu''nun da bulunduğu helikopterin kaza yapmasının ardından ekipler çekilerek bölgeye gitti. Biz orada yapayalnız kaldık. İkincisi ise Talas''ta 2''si kardeş 3 çocuğun kaybolmasıydı. Orada yapılan haberlerle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül''ün olayı duymasının ardından kendisi de devreye girdi. Olay yüzlerce ekiple araştırılmaya başlandı.
Şimdilerde ise araştırma yapılıyor. Onlar içinde zor, onların ailelerini çok iyi anlıyorum ancak orada yapılan uygulamanın yüzde biri dahi kardeşimin bulunması için uygulanmadı" diye konuştu.
Kardeşinin bulunmasını isteyen Yasemin Taşdemir, "Lütfen tekrar arama çalışmalarına başlanılsın. Ölü ya da dirisinin bulunup teslim edilmesini istiyoruz" dedi.
Kaynının hala yaşadığına inandığını söyleyen enişte Ahmet Taşdemir ise, "Bunca vakit geçmesine rağmen bulunamamasına anlam veremiyoruz. Her gün ailece hayaller kurup, yaşadığına inanıyoruz. Lütfen biri yardım etsin" şeklinde konuştu.>kayserihaber.com.tr