*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: GÜNÜN KONUSU, TARAFTARIN ŞOK SORUSU  (Okunma sayısı 1563 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
GÜNÜN KONUSU, TARAFTARIN ŞOK SORUSU
« : Ocak 27, 2010, 01:21:25 ÖS »

Adalet ve Kalkınma Partisi  Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından hafta sonu düzenlenen  Kış Eğitim Programı toplantısına konuşmacı olarak katılan AKP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli’ye, beklemediği bir soru yönelten Kayserispor taraftarı Mustafa Korkmazyürek, siyaset gündeminde de ilk sıraya oturdu. Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Süleyman Korkmaz, taraftara destek verirken: “Vatandaşın Organize Sanayi Bölgesi’ndeki işinden  olmasından endişe ediyorum” dedi.
Kayseri kamuoyu, Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından Melikgazi Kültür Merkezi’nde hafta sonu  gerçekleştirilen Genel Merkez Gençlik Kolları Kış Eğitim Programı toplantısında, AKP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli’ye, şok etkisi yaratacak sorular yönelten Kayserispor taraftarını konuşuyor. Boş olan salonu doldurmaları için Kayserispor-Gençlerbirliği maçı sonrası salona getirilen taraftarlardan biri olan Mustafa Korkmazyürek isimli taraftar, Gedikli’nin, konuşmasında kullandığı:  “Eskiden siyasi iktidarlar yüzde 20 maaş zammı yaparlar, ardından ise yüzde 70 zamla verdiklerini geri alırlardı. Yani kaşıkla verdiğini kepçeyle geri alırlardı” şeklindeki ifadelerinin ardından söz alıp, salondan büyük alkış alan bir konuşmaya imza atmıştı. “Önceki iktidarları eleştiriyorsunuz ama sizde asgari ücrete yüzde 30 zam yapıp, yüzde 70 oranında yaptığınız zamlarla geri alıyorsunuz” diyen Korkmazyürek: “Ben de AKP’liyim aynı zamanda partiye kaydımda var. Siz de aynı şeyleri yapıyorsunuz. Ben Organize Sanayi Bölgesi’nde bir fabrikada asgari ücretle çalışıyorum. Asgari ücrete 31 TL zam yaptınız ama zamlarla fazlasıyla geri aldınız. Siz aynı zamanda milletvekili maaşlarına zam yapmadık diyorsunuz. Siz o maaşlarla ağlarsanız, biz ne yaparız? Benim evim kira, fatura ödüyorum ve çocuğumu okutuyorum. Hepsini asgari ücretle yapmaya çalışıyorum. Neden asgari ücrete zam yapmaktan korkuyorsunuz? Mustafa Boydak’tan mı korkuyorsunuz?” dedi. Salonda yaptığı konuşma esnasında büyük alkış alan Korkmazyürek’i, bazı AKP’liler susturmak için ise müdahalede bulundu. Basın mensuplarının taraftara dağıtılan dürüm-ayrandan da görüntü almasına izin verilmediği toplantıda yaşanan bu görüntüler ise AKP’lilerin demokrasiye ve basın özgürlüğüne bakış açısını bir kez daha gözler önüne serdi.Diğer yandan AKP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli’ye sıkıntılı anlar yaşatan Korkmazyürek’e, bazı sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri de destek verdi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan MHP İl Başkanı Süleyman Korkmaz ise taraftarın bazı AKP’lilerce susturulmak istenmesine tepki göstererek: “Doğruların ifade edilmesine dayanamıyorlar. Hemen müdahale edip, susturmak istiyorlar. AKP’nin demokrasi anlayışını bu olay da gün yüzüne çıkarmıştır. Allah bu milleti AKP’den kurtarsın” şeklinde görüş belirtti. Korkmaz, ayrıca konuşmasıyla AKP’lileri kızdıran taraftar Korkmazyürek’in, OSB’deki işinden olmasından da endişe ettiğini dile getirdi.>kayserihaber.com.tr