Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Engel Yok!
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Engel Yok! (Okunma sayısı 1732 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
Engel Yok!
«
:
Aralık 16, 2009, 05:11:20 ÖS »
İstanbul'da anlamlı bir film galası vardı.
Özürlüler bu sefer dublörleri aradan kaldırdı, kendi sorunlarını kendileri ekranlara taşıdı.
Çekilen kısa filmler, olanak sunulduğunda, özürlülerin neler başarabileceğini en güzel şekilde anlatıyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Bahçeşehir Üniversitesi el ele vererek, engellilerle birlikte böyle bir projeyi gerçekleştirdiler.
7 aylık sinema eğitiminin sonunda ortaya birbirinden anlamlı 3 film çıktı. İşte bu 3 kısa filmin galası vardı ve emeği geçen herkes, özellikle engelliler oldukça gururluydu.
"Önyargı" filminin senaristi ve yönetmeni, ortopedik engelli Fatih Coşkunsu, "Benim bu filmi yazmamın amacı engelli toplumunun iyi algılanmaları için, bizim Türk milletimizin." dedi.
"Senin İçin" filminin senaristi, işitme engelli Hasret Dilsiz, "Filmleri, dizileri izlerken duymuyoruz, izliyoruz. Ama ne altyazı var, ne tercüman. Kendim böyle birşey yapabilir miyim diye düşündüm ve bu filmi hazırladım." diye konuştu.
"Sevme Sanatı" filminin senaristi, zihinsel engelli Gökçe Tokgöz, "Heyecanlıyım. Film yazdım, öykü, aşk için." dedi.
Projenin altına imza atanlar da oldukça mutluydu.
Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkan Büker, "Kendi espri anlayışları var, kendi hayata bakışları var ve keyifliler yani, onlar bu işten keyif alıyorlar. Sadece biz bunu anlayamıyoruz. " diye konuştu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Genel Müdürlüğü'nden Özürlüler Müdürü Bekir Köksal, bu çalışmayla toplumun engellilere bakışını değiştireceklerini, engellilerin de özgüven kazanacağını söyledi.
Trt
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız