İşaret Diliyle Çekilen 'İlk Film' Gösterimde

CBÜ Engelli Danışma ve Koordinasyon Birimi tarafından hazırlanan, Rektör ile öğrencilerin birlikte rol aldıkları 'İşaret Dilini Öğreniyorum' adlı filmin ilk gösterimi ilgiyle karşılandı.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Engelli Danışma ve Koordinasyon Birimi tarafından hazırlanan, Rektör Prof. Dr. Kemal Çelebi, akademik ve idari personel ile öğrencilerin rol aldığı 'İşaret Dilini Öğreniyorum' adlı filmin ilk gösterimi gerçekleştirildi. İşaret dili kullanılarak çekilen ilk filmin galasının ardından oyuncular ve izleyiciler, filmi ayakta alkışlayarak sahne önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.
CBÜ Sinema Salonu'ndaki gösterime Rektör Prof. Dr. Kemal Çelebi, personel ve öğrenciler katıldı. Rektör Çelebi, başta üniversitedeki engelli öğrenciler ve personel olmak üzere, tüm engelli vatandaşların sorunlarıyla ilgilendiklerini belirterek, çözüm için özveriyle ve gayretle çalıştıklarını söyledi. Çelebi şöyle konuştu: "Önemli olan engellilik durumunu olduğu gibi kabul edip çaresizlik üretmek değil, bunun üstesinden gelebilmek için gereken mücadeleyi vermektir. Tabii ki bu mücadeleyi tek başlarına vermeleri mümkün değil. Bizlerin tüm toplum olarak onların durumlarına duyarlı olmamız ve sıkıntılarını paylaşmamız gerekiyor. Üniversitemizde Engelli Danışma ve Koordinasyon Birimi'nin başındaki Özhan Kalaç'ın bu filmin yapılmasında katıları büyük oldu. Kendisine ayrıca sizler adına da teşekkür ediyorum. 'İşaret Dilini Öğreniyorum' adlı film çok güzel bir proje. Son sahnesinin çekimlerini Rektörlük'te yaptık. Bu çabaların artarak sürmesini diliyorum. Bizler inşallah engelli ve engelsiz tüm bireyleriyle sevgi ve saygıyla birlikte yaşamayı başaran bir toplumu hep beraber inşa ederiz."
18.05.2015 - Yeni AsırEtiketler: Her şafakta çeşmime yaşlar mı dolacaktı,Ey güzel dost arada diyarlar mı olacaktı,Beşinci kitabımdan bizdevariz.net Kayseri Organ Nakli Ve Diyaliz Hastaları Derneği İletişim GÜLÜM Ayrılık