Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
Mozaik
»
Mozaik
»
Bursa Kent Konseyi Engellilerinden Türk Halk Müziği Konseri
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Bursa Kent Konseyi Engellilerinden Türk Halk Müziği Konseri (Okunma sayısı 1148 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
«
:
Aralık 07, 2014, 01:49:36 ÖS »
Bursa Kent Konseyi (BKK) Engelliler Meclisi üyeleri tarafından oluşturulan Türk Halk Müziği Korosu ve Kalbin Ritmi Grubu, engelliler ve engelli aileleri için düzenlenen moral gecesinde dinleyenleri performanslarıyla mest etti.
BKK Engelliler Meclisi tarafından kurulan Kalbin Ritmi Grubu ve Türk Halk Müziği korosu, engelli aileleri için sahne aldı. Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Orhangazi Salonu'ndaki programa, çok sayıda vatandaş katıldı. Program, 'Kalbin Ritmi Grubu'nun sahne almasıyla başladı. Ritim Şefi Cuma Çimen önderliğinde davul, darbuka ve zil gibi enstrümanlarla gösteri yapan engelliler, izleyenlerden büyük alkış aldı. 21 kişiden oluşan ritim grubu, sanatla engellerin aşılabildiğini gösterdi.
Ardından Türk Halk Müziği Korosu, Koro Şefi Kemal Kamalı öncülüğünde ailelerin karşısına çıktı. 5 kişilik enstrüman sanatçısının eşlik ettiği 30 kişilik koro, seslendirdiği solo ve koro şarkılarıyla dinleyenlerin beğenisini kazandı. Sandalyesiyle veya değnekleriyle sahne alan engelliler, performanslarıyla usta sanatçıları aratmadı. Bedensel veya zihinsel engelliler, bu tür faaliyetlerin faydalarını da gözler önüne serdi. Gece boyunca söylenen türküler, işitme engelliler için işaret diliyle salondakilere aktarıldı.
Program kapsamında BKK Engelliler Meclisi'nin Osmangazi Rotaract Kulübü ortaklığında düzenlediği mozaik kursuna katılan 10 kursiyerin toplam 14 eseri de izlenime açıldı.
BKK Başkanı Semih Pala, Engelliler Meclisi tarafından Türkiye çapından faydalı bir çalışmaya daha imza atıldığını dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi'nin destek ve katkılarıyla BKK'nin Türkiye'nin en büyük ve en güçlü Kent Konseyi olduğunu söyleyen Pala, "Böyle bir kurumun başkanı olmaktan gurur duyuyorum. Tüm meclislerimiz ve çalışma gruplarımız dur durak bilmeden sürekli faydalı çalışmalar geliştiriyor. Yöneticiler olarak bizler de her türlü desteği veriyoruz. Engelliler Meclisi de kendi bünyesinde oluşturduğu Kalbin Ritmi Grubu ve Türk Halk Müziği Korosu ile engellilere sürekli moral aşılıyor. Konserde büyük emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
BKK Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez ise, Engelliler Meclisi'nin çalışmalarıyla diğer şehirlere örnek olduğunu söyledi. Çanakkale'de engellilerin Türk Halk Müziği korosu kurmasında da öncü olduklarını anlatan Sönmez, sanatla uğraşı sayesinde birçok engellinin iyileşme gösterdiğine dikkat çekti. Her Perşembe günü bir resmi kurum temsilcisini ofislerinde ağırladıklarını, kanunlar ve hakları hakkında bilgilendirildiklerini belirten Sönmez, üyelerden gelen talepler doğrultusunda da faaliyetler ve projeler yaptıklarını kaydetti. Amaçlarının engellilerin de toplumun bir parçası olduğunu kabul ettirmek olduğunu anlatan Sönmez, evlerden ne kadar çok çıkılırsa engellerin de o kadar çabuk ortadan kalkacağını ifade etti.
23.06.2014 - haberler.com
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız