*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İzmir'in İlk 'Engelli Çocuk Korusu' Kuruldu  (Okunma sayısı 1116 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 20677
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
İzmir'in İlk 'Engelli Çocuk Korusu' Kuruldu
« : Aralık 07, 2014, 01:44:56 ÖS »
İzmir'in İlk 'Engelli Çocuk Korusu' Kuruldu



İzmir’in ‘Sanat Engel Tanımaz’ projeleriyle tanıdığı Balçova Belediyesi CHP eski Meclis Üyesi Muharrem Dayanç bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attı. Dayanç Müzik Kursu’nun sahibi Muharrem Dayanç’ın öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle İzmir’in ‘Engelli Çocuk Korosu’nu kuruldu. Hemen çalışmalara başlayan koroda şimdiden yaklaşık 20 engelli çocuk eğitim alıyor.

Konuyla ilgili Egedesonsöz’e konuşan Muharrem Dayanç ‘Sanat Engel Tanımaz’ felsefesiyle yola devam ediyoruz. İlk önce Buca Cezaevi’ndeki kader mahkumu çocuklara enstrüman çalmayı öğrettik ve bir konser yaptık. Sunay Akın gönüllü olarak sundu ve büyük ilgi gördü. Daha sonra 60 bedensel ve görme engelli çocuğumuza enstrüman çalmayı öğreterek İzmir’de ilk kez engellilerin baştan sona çaldığı bir konser daha düzenledik. Bu konserle 2440. Bölge Rotaract’tan yılın en iyi sosyal sorumluluk projesi ödülünü aldık. İzmir’deki 40 restorana engelli mönüsü koyduk, bu da bir ilkti. Son olarak ‘Engelli Çocuk Korosu’yla İzmir’de Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle kalıcı bir şey yaptık. Ben projeyi bizzat Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Daire Başkanlığı’na sundum. Bütün altyapıyı hazırladım. Büyük bir memnuniyetle kabul ettiler. Şu an yaklaşık 20 engelli çocuğumuz, bizim kurslarımızdan yetişip müzik öğretmeni olan Dilara Şekerci tarafından eğitiliyor” dedi.

KONSER ARALIK’TA

‘Fuar Engelli Merkezi’nde koro çalışmaları sürüyor’ diyen Dayanç “Çocuklarımız Haftada iki gün çalışıyorlar. Şu anda çocuk sayımız eğitim için yeterli, ancak biz 30-40 kişilik bir koro istiyoruz. O yüzden Bedensel, görme ve ortopedik engelli çocukları olan ailelerin Fuar Engelli Merkezi’ne başvurmalarını istiyoruz. Ne kadar çok başvuru olursa proje o kadar başarılı olur. Çalışmalar sonunda yıl sonu gibi Engelli Çocuk Korosu’nun ilk konserini verecek. Daha çok pop şarkıları ağırlıklı olacak konserin İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde olmasını planlıyoruz” diye konuştu.

HEDEF HER BELEDİYEYE YAYMAK

Bornova Belediyesi’nin projeyle ilgilendiğini belirten Dayanç, “Sanatı sadece ‘engelsiz’ insanlar yapacak diye bir kaide yok. Müzik engelli çocuklarımıza çok iyi geliyor. Mutlu oluyorlar, yüzleri gülüyor. Başardıklarını görmek bize yetiyor. Hedefimiz bu projeyi İzmir’in 30 belediyesine de yaymak. Farkındalık yaratmak, onların toplumda geri planda değil olmaları gereken yerde, yanımızda olmalarını sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

06.06.2014 - egedesonsoz.com