*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Dünyanın İlk Engelli Antrenörü Sohail Rehman  (Okunma sayısı 1584 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Dünyanın İlk Engelli Antrenörü Sohail Rehman
« : Ocak 01, 2014, 03:26:20 ÖÖ »
Dünyanın İlk Engelli Antrenörü Sohail Rehman

Kas hastalığından mustarip olan Sohail Rehman, tekerlekli sandalyesine rağmen futbol tutkusundan vazgeçmedi. Bir zamanlar futbol fanatiği olan 21 yaşındaki Rehman, antrenörlük yapmanın mutluluğunu yaşıyor.

“Futbol maçlarını izliyordum; fakat her zaman izlemekten çok daha fazlasını yapmak istiyordum.” Bu sözler, 21 yaşındaki futbol tutkunu Sohail Rehman’a ait. Doğar doğmaz omurga kası atrofisi teşhisi konulan Rehman, 13 yaşında tekerlekli sandalye kullanmaya başlamış. Ne var ki spor dünyasındaki arzularını ve hedeflerini hiçbir zaman mahkûm etmemiş.

Bir zamanlar sadece fanatikken daha sonra spor bilimleri ve teknolojisi eğitimi alan Rehman, artık profesyonelliğe doğru adım adım ilerliyor. Şimdilerde pazar ligi takımlarına koçluk yapan ve İngiltere’nin Yorkshire bölgesinde gerçekleştirilen turnuvalarla ilgilenen Rehman’ın, dünyanın ilk engelli antrenör olduğu belirtiliyor. Henüz eğittiği takımın profesyonel olmadığına işaret eden sporcu, “Hayalim Manchester United, Real Madrid gibi büyük takımların antrenörlüğünü yapmak.” şeklinde konuşuyor. Onun için koçluk eğlenceli olduğu kadar zor da. Bu işe başladığı ilk zamanlarda ‘Sen hiç futbol oynadın mı ki?’, ‘Nereden bileceksin takım yönetmeyi?’ gibi sorularla karşılaştığına dikkat çeken genç antrenör, “Tekerlekli sandalye insanın hareket etmesini engeller, yapmak isteyeceği şeylere gem vurur. Ama bu benim için geçerli değil.” diyerek, bu alanda yapmak istediği daha çok şey olduğunu  dile getiriyor. Yaklaşık iki yıl önce İskoçyalı eski futbolcu ve teknik direktör Alex Ferguson’dan takdir dolu bir mektup alan Rehman, bu mektupla daha da cesaretlendiğini aktarıyor. Ferguson’un futbol dünyasındaki en büyük isimlerden biri olduğuna değinen genç antrenör, başarısı ve korkusuzluğu nedeniyle kendisini öven Ferguson’un mektubuyla ‘büyük onur’ duyduğunu ifade ediyor.

31.12.2013 - Zaman

Anahtar Kelimeler : Senin saçının bir teline dünyaları feda ederim, Bir bakışına ömürler feda hayal gözlüm, Meleğim, sen benim her tende canımsın…