Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
Kitaplık
»
Kitaplık
»
Burcu Dere Çıkardığı İkinci Şiir Kitabı ile Örnek Oldu
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Burcu Dere Çıkardığı İkinci Şiir Kitabı ile Örnek Oldu (Okunma sayısı 1946 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
«
:
Temmuz 22, 2013, 01:33:25 ÖS »
Serebral Palsi hastalığına rağmen ikinci şiir kitabını çıkaran üniversite mezunu Dere; ‘’Kalem kullanamıyorum şu an belki ama rengarenk gökkuşağı gibi kalemlerim var" diyor.
22 Yaşında yaşama ve kendine olan sevgisiyle bir çok başarıya imza atan Serebral Palsi (Beyin felci) hastası Burcu Dere, çıkardığı ikinci şiir kitabı ile örnek oldu.
Çeşitli aşamalardan geçirerek çıkardığı "Şiir Kız Ankara" kitabının sahibi Dere, "Kalem kullanamıyorum şu an belki ama rengarenk gökkuşağı gibi kalemlerim var. Şiirlerimi önce telefonuma mesaj olarak yazıyorum, daha sonra ses kaydı alıyorum. Bunları en büyük yol arkadaşım annem, kağıda döküyor ve arkadaşlarım bilgisayara aktarıyor. Sonra yayınlıyorum" diye konuştu.
Engellerini yaşam mücadelesi ve sevgisiyle kaldıran Burcu Dere, üniversiteyi bitirip 2. kitabı "Şiir Kız Ankara"yı çıkardı. Yaptıklarıyla örnek olan Burcu Dere, yaşadıklarını ve kaleme aldığı şiirlerinin macerasını Milliyet Ankara'ya anlattı. Dere, insanın kendine güvendikten sonra her engeli aşabileceğini söyledi. 12 yıl boyunca şiir yazarak ruhunu beslediğini ifade eden Dere, "Kitap okumaktan hiç vazgeçmedim ve kitaplar en sadık dostum oldu.
Engellerimi aştım, okullarımı bitirdim, şimdi Radyo ve Televizyonculuk okuyorum. Benim hayat felsefem 4S'dir. Yani, 'Sevgi, Saygı, Sanat ve Siyaset" dedi.
"Emek Seferberliği"
Beyin felçli olduğu için şiirlerinde çok emek olduğunu ve 4 aşamadan geçtiğini söyleyen Dere, annesi ve arkadaşlarından yardım aldığını belirterek, "Şiirlerimi önce telefonuma mesaj olarak yazıyorum, daha sonra ses kaydı alıyorum. Bunları en büyük yol arkadaşım annem, kağıda döküyor ve arkadaşlarım bilgisayara aktarıyor. Sonra yayınlıyorum.
Kitabımın kapak tasarımı ve her ayrıntısını kendim yaptım" diye konuştu.
"Dünya Bizi Tanısın"
"Bizler hazine kutularıyız, kalem kullanamıyorum şu an belki ama rengarenk gökkuşağı gibi kalemlerim var" diyen Dere, Serebral Palsi Derneği'nin yetişkin engellileri eğitmek ve geliştirmek olduğunu ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti: "Biz ötekileştirilmek istemiyoruz. Biz diyoruz ki, 'ayrışarak değil, biz dünyayı değil dünya bizi tanısın.' İnsanların gözünde biz engellerimizi nasıl aştığımızı ispatlıyoruz. Ders vermek için artık bir roman yazıyorum. Şunu da belirtmek isterim ben bu kadar kendime bakmasam ne şiir kitaplarım alınır ne de kitaplarım okunur. Ama ben her zaman şunu felsefe edindim, bizim engelimizi bedenimiz ama bazılarının engelleri düşünceleri. Düşünememek üretememek en acı engel. Engelli düşünceleri aşmak için daha fazla çaba sarf etmem gerekiyor."
17.06.2013 - Milliyet
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız