*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Göz Doktorunun Dikkati Hayatını Kurtardı  (Okunma sayısı 1699 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 20677
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Göz Doktorunun Dikkati Hayatını Kurtardı
« : Temmuz 21, 2013, 03:21:39 ÖÖ »
Göz Doktorunun Dikkati Hayatını Kurtardı



İngiltere'de yaşayan Joanne Hill göz yorgunluğu şikayetiyle doktora gitti, gözündeki lekeden şüphelenen doktorun dikkati ise hayatını kurtardı. Çünkü doktor lekenin cilt kanseri olabileceğini söyledi.
 
Bir anda kendisini bir sürü testin içinde bulan Hill'in doktoru gerçekten de haklıydı çünkü genç kadının nadir görülen ve gözde ortaya çıkan bir kanser türüne yakalandığı ortaya çıktı.
 
MAVİ-YEŞİL GÖZLÜLER TEHLİKEDE
 
Özel bir kamera ile gözünün fotoğrafı çekildikten sonra genel taramaya giren Joanne'in gözünde kanser çıkmasına inanamadığını söylüyor. "Son derece sağlıklı bir insandım, hiçbir şikayetim yoktu. Üstelik haftada 3 gün spor yapar, işe de bisikletle giderim." diyen Hill, bundan sonra UV400 güneş gözlüğü kullanmak zorunda. Yani tüm güneş ışınlarını bloke eden bir gözlük takacak.
 
Uzmanlar bu duruma karşı insanları uyarıyor: özellikle güneş altında fazla kalanlar, solaryuma girenler, açık tenli, kızıl saçlı ve açık renk gözlüler tehlike altında. Güneş altında fazla kalınması sonucu ortaya çıkan bu tür lekeler masum olabileceği gibi aynı zamanda tehlikeli de olabilir.
 
 
17.07.2013 - Hürriyet