Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
EĞİTİM HABERLERİ
»
Engelli Girişimciler Eğitimlerini Tamamladı
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Engelli Girişimciler Eğitimlerini Tamamladı (Okunma sayısı 1674 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
İleti: 20677
SiTe YöNeTiCiSi
Engelli Girişimciler Eğitimlerini Tamamladı
«
:
Temmuz 04, 2013, 01:24:20 ÖS »
Engelli Girişimciler Eğitimlerini Tamamladı
“Girişimci Engel Tanımaz” projesi kapsamında Ankara’da verilen ilk etap girişimcilik eğitimlerine katılan engelli girişimci adaylarına sertifikaları 12 Haziran 2013 tarihinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Binası’nda Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi’nin katılımıyla düzenlenen “Girişimci Engel Tanımaz Sertifika Töreni” ile verildi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan İşbirliği Protokolü kapsamında Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve KOSGEB ortak çalışması ile hayata geçirilen “Girişimci Engel Tanımaz” projesi engellilerin işgücü piyasasına dâhil olmalarını sağlayarak ekonomik ve sosyal yönden güçlendirilmelerini amaçlıyor.
“Girişimci Engel Tanımaz” projesi kapsamında ilk etapta Ankara ilinde açılan sınıflarda verilen Girişimcilik eğitimlerine katılan engelli girişimci adayları Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği “Girişimci Engel Tanımaz Sertifika Töreni”nin ardından eğitimlerini tamamlamış olarak sahaya çıkıyor.
Başarı temennilerini içeren açılış konuşmalarıyla başlayan toplantıda konuşan Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi; Türkiye’de istihdam deyince ilk akla gelenin kamu ve özel sektörde istihdam olduğunu belirterek, “Ancak tabii ki bu alanlarda istihdamı geliştirmek üzere ne kadar çalışsak ve teşvik etsek de bu alanların bir kapasitesi var. Biz, Bakanlık olarak, bu konudaki talebi artırmak ve idareci ile işverenleri teşvik etmek üzere her türlü desteği sunmaya çalışıyoruz” dedi. “Girişimci Engel Tanımaz” projesi ortaya çıkmadan önce KOSGEB ile yaptıkları görüşmelerde engelli girişimciliğinin Türkiye’nin ortalamasının da gerisinde yüzde 1 düzeyinde olduğunun ortaya çıktığını vurgulayan Çiftçi; “Bunun sebebinin girişimcilik konusunda devlet desteklerinin yeterli düzeyde bilinmemesi ve girişimcilik konusunda yaşanan endişeler olduğunu gördük. Bu yüzden sözünü ettiğimiz sebepleri ortadan kaldırmak için bu projeyi hayata geçirdik” dedi. “Girişimci Engel Tanımaz” projesinin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahin’in katıldığı tanıtım programıyla başlatılarak duyurulduğunu hatırlatan Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi, “Girişimci Engel Tanımaz” projesine o günden bu yana 4.500’ün üzerinde engelli ve engelli yakını kişinin başvurduğunu dile getirdi.
İlk etapta 5 ilde başlatılması öngörülen “Girişimci Engel Tanımaz” eğitim programlarının sonrasında yapılan yoğun başvurularla 50 ve daha fazla başvurunun olduğu tüm illere genişletildiğini belirten Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi; Genel Müdürlük olarak süreç içinde özel sektör temsilcileri ile de yapılan görüşmelerle özellikle TOBB gibi meslek kuruluşlarının destekleriyle işadamlarının adaylara rehberlik edeceklerini belirtti. İş rehberliğinin İstanbul ve Ankara’da üst düzey işadamları ile başlatılacağını belirten Çiftçi, “Burada sertifikaları alan arkadaşlar, iş adamlarımızın rehberlik edecekleri ilk girişimciler olacaklar” dedi.
Sertifika alan her girişimci adayının kendi işini kurmasını arzu ettiklerini belirten Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi, KOSGEB Yeni Girişimci Desteği verilmek üzere yapılan değerlendirmelerde, sunulan projeler arasından özellikle piyasada ayakta durabilecek olan projelere destek verileceğini vurguladı. 2013 yılsonuna kadar en az 50 engelli girişimcinin kurmuş olduğu 50 farklı iş alanı olmasını beklediklerini belirten Çiftçi, engelli girişimcilere tavsiyelerde bulunarak, özellikle cesaretlerinden dolayı teşekkür etti.
Dertli İnsanlarla Çalışmak Çok Güzel…
Açılışta konuşan KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz de konuşmasında “Ülkemizin gelişip kalkınması adına KOBİ’ler çok önemli. Ülkemizde istihdamın yüzde 78’ini KOBİ’ler karşılamakta. Engelli vatandaşlarımızın da bu proje ile burada koymuş olduğu irade ülkemizde yaşanan girişimcilik seferberliğini ortaya koyuyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz ile burada oluşturduğumuz işbirliği çok önemli. Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz engelli istihdamını arttırmayı dert edinmiş durumda. Dertli insanlarla çalışmak çok güzel. Biz KOSGEB olarak da KOBİ ve girişimcilik konularında dertliyiz” dedi.
Eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını alacak olan engelli girişimci adaylarına tavsiyelerde bulunan KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz, “Girişimcilik için yeni bir iş fikrine sahip olmanın yanında inanç ve cesarette çok önemli. Bundan sonra ki aşamada önemli olan şey ise iş planı. Bu aşamadan sonra sizlere düşen iş alanlarını analiz etmek ve diğer insanların tecrübelerinden faydalanmatır. Bu anlamda KOSGEB uzmanları her zaman yanınızda olacaklar. Şunu unutmayın başarı için kısa yol yok. O yüzden kendinize “Bu topluma hizmet etmek”, “Bu vatana hayırlı işler üretmek” gibi bir motivasyon kaynağı belirleyin” dedi. KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz konuşmasının sonunda KOSGEB’in sağladığı Girişimcilik Destek Programı kapsamındaki destekler hakkında detaylı bilgiler verdi.
Konuşmaların ardından Gaziantep ilinden iki işadamı kürsüye gelerek engellilere yönelik geliştirdiği projelere yönelik kısa sunumlar gerçekleştirdiler.
“Girişimci Engel Tanımaz Sertifika Töreni”, Ankara’da verilen ilk etap girişimcilik eğitimlerine katılan engelli girişimci adaylarına Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi ve KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz tarafından sertifikalarının verilmesi ve fotoğraf çekimiyle sona erdi.
“Girişimci Engel Tanımaz” Projesi
İlk etapta Ankara, İstanbul, Gaziantep ve Erzurum illerinde sınıflar açıldığı Projede eğitim verilen sınıflarda engelli kişinin engel durumuna göre tedbirler alındı. Her engellinin tek tek değerlendirilerek kaliteli eğitim alabilmesi için sınıflarda gerekli tedbirlerin alındığı eğitimlerde işitme engelliler için işaret dili tercümanı, indüksiyon döngü sistemi; görme engelliler için Braille baskılı dokümanlar, bilgisayar ekran okuma programları; ortopedik özürlüler için de ulaşılabilir mekan sağlandı. Üç hafta süren kurslar hafta içi gündüz, hafta içi akşam ve hafta sonu olmak üzere üç farklı seçenekte düzenlendi.
Türkiye’nin her yerinden müracaatın yapılabildiği kurslara işsiz, memur, işçi, emekli, işyeri olan, işyeri olmayan tüm engelli kişiler ve birinci derecedeki engelli yakınları başvuru yapabiliyor. Projelerin yürütülmesinde yerel düzeyde belediyeler, STK’lar, kamu kurumları ve diğer ilgili kuruluşlardan oluşan Proje ortakları ile işbirliği sağlanarak daha çok engelli ve ailesine ulaşılması amaçlanıyor.
Projenin birinci aşamasında;
- Kendi işini kurmak isteyen engellilerin uygulamalı girişimcilik eğitimine katılması,
- Engellilerin koçluk hizmetinden yararlanması ve kendi işini kurması,
- Kendi işini kuran engellilerin KOSGEB Yeni Girişimci Desteğinden faydalanması hedefleniyor.
KOSGEB Yeni Girişimci Desteği üç farklı destek çeşidini kapsamaktadır. Bunlar
A) İŞLETME KURULUŞ DESTEĞİ:
Geri ödemesiz olan bu desteğin üst limiti için 3.000 (üç bin) TL olup, işletme kuruluş giderlerini kapsar.
B) KURULUŞ DÖNEMİ MAKİNE, TEÇHİZAT, YAZILIM VE OFİS DONANIM DESTEĞİ:
İşletmenin kuruluş tarihinden itibaren 12 (on iki) ay içinde satın alınan/alınacak makine, teçhizat, yazılım ve ofis donanımları için geri ödemesiz olarak verilen bu desteğin üst limiti 15.000 (onbeş bin) TL’dir.
C) İŞLETME GİDERLERİ DESTEĞİ:
Desteğin başlangıç tarihinden itibaren 24 (yirmi dört) ay içinde gerçekleşen işletme giderlerine yönelik geri ödemesiz olarak verilen desteğin üst limiti her ay için 1.000 (bin) TL olmak üzere toplam 12.000 (on iki bin) TL’dir. Aşağıda belirtilenler işletme gideri olarak sayılır:
- Personel net ücretleri
- İşyeri kirası
- Elektrik, su, ısıtma, telekomünikasyon, işyerinde ürün/hizmet üretim amaçlı kullanılan makine ve teçhizata ait yakıt giderleri
D) SABİT YATIRIM DESTEĞİ:
Desteğin başlangıç tarihinden itibaren 24 (yirmi dört) ay içinde satın alınacak, makine ve teçhizat için teminat karşılığı geri ödemeli olarak verilen bu desteğin üst limiti 70.000 (yetmiş bin) TL’dir.
13.06.2013 - eyh.gov.tr
Kayıtlı
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
EĞİTİM HABERLERİ
»
Engelli Girişimciler Eğitimlerini Tamamladı