*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelliler İçin Farkındalık Koşusu  (Okunma sayısı 1467 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Engelliler İçin Farkındalık Koşusu
« : Haziran 29, 2013, 03:14:06 ÖÖ »
Engelliler İçin Farkındalık Koşusu

Özgün Kardelen Özel Eğitim Okulu öncülüğünde yapılan 'Engelliler İçin Farkındalık Koşusu' büyük bir mücadeleye ve renkli görüntülere sahne oldu.

Alanya'nın Oba beldesinde faaliyet gösteren Özel Özgün Kardelen Özel Eğitim Okulu, Oba Belediyesi ve merkezi Norveç'te bulunan Building Our Future Derneği işbirliğinde organize edilen 'Engelliler İçin Farkındalık Koşusu', Oba'da yapıldı. Koşuya katılan engelli öğrenciler, turistler ve İrlandalı atletler Mag Dunphy ile Martina O'sullivan, Oba Belediyesi tarafından kurulan ses sisteminden çalan hareketli şarkılar eşliğinde koşu öncesi bol bol dans etti. 6 kilometrelik parkurda yapılan koşu, Özgün Kardelen Özel Eğitim Okulu Kurucu Müdürü Feridun Özdeş'in verdiği startla başladı. Yukarı Oba PTT önünden başlayan koşuda büyük bir heyecan vardı. Tüm yarışmacıların kıyasıya mücadelesine sahne olan koşuyu, çevredeki vatandaşlar da ilgiyle takip etti. Jandarma ekiplerinin yol kontrolünü sağladığı koşu sırasında bazı vatandaşların evlerinin camlarına çıkarak zihinsel engelli koşuculara yaptığı tezahüratlar da renkli görüntüler oluşturdu.

Yoldaki jandarma ekipleri de zaman zaman araçlarının hoparlöründen koşuculara moral veren anonslar yaptı.

Koşu sonunda yapılan törenle katılımcılara Oba Belediyesi Encümen Üyesi Murat Pekcan, Feridun Özdeş ve diğer davetliler tarafından madalyaları takıldı.

18.06.2013 – HaberAlanya