Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
SAĞLIK HABERLERİ
»
Tarçının Alzheimer Riskini Azaltabileceği Belirlendi
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Tarçının Alzheimer Riskini Azaltabileceği Belirlendi (Okunma sayısı 1348 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
İleti: 20677
SiTe YöNeTiCiSi
Tarçının Alzheimer Riskini Azaltabileceği Belirlendi
«
:
Mayıs 29, 2013, 04:33:51 ÖÖ »
Tarçının Alzheimer Riskini Azaltabileceği Belirlendi
ABD'deki California Üniversitesi'nden Roshni George ve Donald Graves'in yaptığı araştırma, tarçında bulunan cinnamaldehyde ve epikatekin bileşenlerinin, Alzheimer ile mücadelede başarılı olduğunu gösterdi.
Araştırmacılar bu maddelerin, beyin hücrelerindeki "protein ipliklerinin" oluşumunu önleyebileceğini belirtti.
Bilim adamları, tarçına kokusunu ve parlaklığını veren "cinnamaldehyde" maddesinin, sinirlerin yapısı ve işlevinde büyük rol oynayan "tau" proteinini koruyabildiğini vurguladı.
Çikolata, kırmızı şarap ve yaban mersininde de bulunan "epikatekin"in çok iyi bir antioksidan olduğu açıklandı.
"Journal of Alzheimer's Disease" dergisinda yayımlanan araştırma, umut verici olsa da bileşenlerin insanlar üzerindeki etkisinin anlaşılması için katedilmesi gereken uzun bir yolun bulunduğunu belirten bilim adamları, yemeklerde kullanılandan daha fazla tarçının tüketilmemesi konusunda uyardı.
Sonuçlar, başka araştırmalarla da doğrulanırsa, tarçın ve bileşenleri Alzheimer için yeni tedavi yöntemlerinin geliştirilmesini yolunu açabilir.
26.05.2013 - AA
Kayıtlı
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
SAĞLIK HABERLERİ
»
Tarçının Alzheimer Riskini Azaltabileceği Belirlendi