*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Robogait Cihazı Yürüme Engelli Bireylerin Tedavisine Katkı Sağlayacak  (Okunma sayısı 1240 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com

Robogait Cihazı Yürüme Engelli Bireylerin Tedavisine Katkı Sağlayacak

Alanya Devlet Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi'nde Robogait cihazı için açılış töreni gerçekleştirildi.

Patika Engelsiz Yaşam Gönüllüleri Derneği tarafından Alanya'ya kazandırılan Robogait adlı cihaz yürüme engelli bireylerin tedavisine katkı sağlayacak. Hastanenin fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesinde düzenlenen törene Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Alanya Belediye Başkan Vekili Kemal Dere, Alanya Müftüsü Mustafa Topal, Patika Engelsiz Yaşam Gönüllüleri Derneği Levent Benal, Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Başaran, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Yardımcısı ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim,  Alanya Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu ile, yabancılar meclisi üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı. Açılış töreni öncesi bir konuşma yapan Başaran, gururlu bir gün yaşadıklarını söyledi. Başaran, "Üç yıl önce Benal ile Alanya'da yaşayan engelliler için ne yapılabileceğini konuşmuştuk. Alanya'da engelli çocukları olan aileler toplumun önüne çıktılar. Sonuçta ne yapabiliriz adına bir dernek kurmaya karar verdik. Patika Engelsiz Yaşam Gönüllüleri Derneği'ni kurduk. Yürüme engelliler için rehabilitasyon imkanı veren Robogait için Alanya halkı bize çok destek verdi. Bu cihaz için Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ve belediye meclis üyeleri de katkı sağladılar. Öte yandan son altı ay öncesine kadar yapılan tedavileri Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ödemiyordu. Tedavilerin karşılığını vatandaş kendi cebinden ödüyordu. Biz bu konuda girişimlerde bulunduk. Son sağlık uygulamaları tebliğinde artık bu ödemelerinde tedavi de ödeme kapsamına girdi" dedi.

İLÇE BAZINDA İLK

Benal da, "Biz üç yıl önce başladığımız bu daracık yolda amacımıza ulaştığımızı düşünüyorum. Umarım bu cihaza gereksinimi olan hastaların ihtiyacı karşılanır. İlk kez bir ilçe bazında böyle bir cihaza kavuşmuş olduk" şeklinde konuştu.

'KATKI SAĞLADIK'

Dere de, "Bize Robogait ile ilgili bir öneri getirdiler. Biz de elimizden geldiği kadar katkı sağladık" diye konuştu. Daha sonra Topal tarafından yapılan duanın ardından cihaz için açılış gerçekleştirildi.

'YÜRÜMEYİ TEKRAR ÖĞRETİYOR'

Robogait adlı cihazı kullanan Osman Kağan Kavruk, "Biraz zorlanıyorum. Zorlanınca yürüme hissinin daha çok arttığını hissediyorum. Bu cihazın faydalı olacağını düşünüyorum.Robogait yürümeyi tekrar öğretiyor" dedi.

12.04.2013 - yenialanya.com