*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: DNA Testleri Engelli Umut’un Rusya’daki Anneler ile Akrabalığını Doğrulamadı  (Okunma sayısı 1283 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com

DNA Testleri Engelli Umut’un Rusya’daki Anneler ile Akrabalığını Doğrulamadı

DNA testi Türkiye’deki engelli kişinin kendi oğlu olduğunu iddia eden Tomsk Bölgesi sakini kadının onun annesi olmadığını ortaya çıkardı.

22 Ocak 2013 tarihinde Rus kanallarından birinde 2008 yılında Türkiye’deki Antalya-Serik otoyolu üzerinde arabanın altında kaldıktan sonra sakat kalan Umut adındaki gençle ilgili “Turyetskiy Gambit (Türk Gambiti)” adıyla bir program yayınlandı. Program yayınlanır yayınlanmaz Tomsk şehri yakınlarındaki Kopılova köyü sakinleri Umut’u tanıyarak, onun 2004 yılında kaybolan o köyde yaşayan Pavel Kuklin olduğunu düşündüler. Onun annesi Tatyana Kuklina Umut ile akrabalık ilişkisini doğrulamak için DNA testinden geçti. Onun haricinde oğullarını kaybeden dört kadın daha DNA testinden geçtiler.

Kuklina’nın Ria Novosti’ye bildirdiğine göre, DNA testi sonuçları teselli verici değil. DNA testi sonuçlarına göre, DNA testinden geçen beş anneden hiçbiri Umut’un annesi değil. Kendisi gibi diğer kadınlar da DNA sonuçlarından hayal kırıklığına uğradılar.

Kuklina “Ben onun benim oğlum olduğundan emindim ve bundan ümitlenmiştim. Şu anda halen benim onun annesi olmadığıma inanmak istemiyorum. Bir hata ve yanlışlık olduğunu ümit ediyorum” şeklinde konuşarak üzüntülü bir şekilde ağladı. Kuklina oğlunu aramaya devam etmeyi düşünüyor.

09.04.2013 - Rusyanın Sesi