*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Tarihin en büyük siber saldırısı  (Okunma sayısı 2343 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 20677
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Tarihin en büyük siber saldırısı
« : Mart 29, 2013, 11:13:31 ÖÖ »


Tarihin en büyük siber saldırısı

Uzmanların 'tarihin en büyük siber saldırısı' olarak nitelediği bir saldırı, dünya çapında interneti yavaşlattı.

BBC Türkçe’nin haberine göre, istenmeyen e-postalarla mücadele eden Spamhaus’a yapılan saldırı, merkezi internet altyapısının zarar görmesine yol açtı. Spamlama olarak bilinen saldırı yöntemi, internet altyapısına büyük bir trafik yönlendirerek sunucuları erişilmez hale getirmeyi hedefliyor. Uzmanlar, Netflix gibi sıklıkla kullanılan sitelere de ciddi etkisi olan durumun, bankacılık ve eposta hizmetlerine sıçramasından endişe ediyor.

Beş ülkenin ulusal siber polis ekipleri, saldırılarla ilgili soruşturma yürütüyor. İstenmeyen e-postalarla mücadele eden Londra ve Cenevre merkezli Spamhaus adlı grup, bu amaçla tehlikeli saldırılar için kullanılan sunucuları ve veri tabanlarını yasaklılar listesine alıyor.

Grup son dönemlerde, çocuk pornografisi ve terörizmle bağlantılı içerik dışında her şeye ev sahipliği yapacağını açıklayan Cyberbunker adlı bir sunucuyu yasaklılar listesine eklemişti. Cyberbunker’ın sözcüsü olduğunu iddia eden Sven Olaf Kamphuis, mesajında, Spamhaus’un pozisyonunu istismar ettiğini ve bu grubun internette neyin yayılıp neyin yayılmayacağına karar vermesinin doğru olmadığını belirtti.

Spamhaus, saldırının arkasında Doğu Avrupa’daki suç örgütleriyle birlikte Cyberbunker’ın da bulunduğunu belirtiyor. Cyberbunker, BBC’nin konuyla ilgili sorularına henüz bir yanıt vermedi.

"BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ BİR SALDIRI"

Spamhaus yöneticilerinden Steve Linford, BBC’nin sorularını yanıtlarken, bugüne dek bu saldırının benzerinin görülmediğini söyledi.

Bir haftadır devam eden bir saldırıya hedef olduklarını belirten Linford, ’’Ama bizi yıkamadılar, teknisyenlerimiz çalışmalarımızı sürdürebilmemiz için büyük çaba gösteriyor. Böyle bir saldırı başka bir yeri alaşağı edebilirdi’’ dedi.

Linford saldırının herhangi bir hükümet kurumunun internet altyapısını kesintiye uğratacak güçte olduğunu kaydederken, ’’Eğer İngiltere’de başbakanlık sistemlerini hedef almış olsalardı, internetle bağlarını koparabilirlerdi’’ dedi.

Linford, “hedef oldukları saldırının en şiddetli olduğu anda saniyede 300 gigabit veri trafiği yaşandığını, normalde büyük bankalara benzer saldırılar düzenlendiğinde yine saniyede 50 gigabitlik bir veri trafiğinin söz konusu olduğunu’’ aktardı.


kayserianadoluhaber.com.tr