*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Korosu İçin Sahne Yerine Salonun Arka Sıralarını Gösterdiler  (Okunma sayısı 1147 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com

Antalya Engelliler Sanat Evi'nin kurucusu Hülya Bostanoğlu, Akdeniz Üniversitesinde verecekleri konser için kendilerine sahne yerine, salonun arka sıralarının verilmesine tepki gösterdi.

Akdeniz Üniversitesi Girişimcilik ve Kariyer Topluluğu'nun düzenlediği 5'inci Girişim Zirvesi'nde Hülya Bostanoğlu'nun kuruculuğunu yaptığı Antalya Engelliler Sanat Evi üyeleri küçük bir konser verdi.

Salonun Arkasındalar

Konser için sahne yerine salonun arka tarafını kendileri için hazırlayan üniversite ekibine tepki gösteren Bostanoğlu, "Bir koro sahnede olur, yanında enstürümanlar olur. Biz nasıl bir haldeyiz? Akdeniz Üniversitesi'nin duyarlılığına yakıştıramadım. Yüreğim hep böyle acıyor benim. Her gittiğimiz yerde buna benzeyen şeyler yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Suçlu Gözüyle Bakılıyor

Engellilere suçlu gözüyle bakıldığını dile getiren Bostanoğlu, "Biz onlara suçlu gibi bakıyoruz, yaşamayın diyoruz. Buna hakkımız var mı? Ne olur biraz sorgulayalım.

Sizler çok önemlisiniz. Bu yolculukta sizleri hep yanımızda görmek istiyorum. Sanat Evimize bekleriz, beraber sohbet ederiz. Biz insanları çok seviyoruz. Ama biz size gelemiyoruz. Hepimiz potansiyel engelliyiz. Bir nefes sonrasını bilmiyoruz. Bu farkındalığı birlikte yaşar ve mücadele edersek belki sesimiz daha gür çıkabilir" dedi.

15.03.2013 - Cumhuriyet