Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
KAYSERİ DİYALİZ HASTALARI FORUMUNA HOŞ GELDİNİZ
»
KAYSERİ DİYALİZ HASTALARI FORUMUNA HOŞ GELDİNİZ
»
Genel-Sohbet muhabbet genel konular
»
Kalbimin yarısını da verirdim.
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Kalbimin yarısını da verirdim. (Okunma sayısı 1617 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
Kalbimin yarısını da verirdim.
«
:
Mart 25, 2013, 07:13:46 ÖS »
Kalbimin yarısını da verirdim
İstanbul'da, diyalize bağlı yaşayan 8 çocuğunun annesi eşine böbreğini veren Hacı Ocak, "Kalbimin yarısını bile istese bir an tereddüt etmezdim" dedi
İstanbul Bağcılar'da 55 yaşındaki Hacı Ocak, diyalize bağlı yaşayan 57 yaşındaki eşi Meryem Ocak'a böbreğini verdi. Süreç, 8 çocuk annesi Meryem Ocak'ın nefes darlığı, yemek yiyememe ve bacaklarında şişme şikâyetiyle başladı. Meryem Ocak, farklı doktorlarda tedavi gördü. Kendisine her defasında astım teşhisi kondu. Ancak son gittiği Çapa Tıp Fakültesi'nde rahatsızlıklarının iflas eden böbreklerinden kaynaklandığı anlaşıldı. Artık diyalize bağlı bir hayat sürecekti. Arnavutköy Diyaliz Merkezi'nde tedavi görmeye başlayan Meryem Ocak, böbrek nakli yapılabileceğini öğrendi.
KOCASINA TELEFONLA SORDU
Telefonla eşini aradı. Haberi verdi. Sonra da "Senin böbreğin bana uyabilirmiş, verir misin?" diye sordu. Hacı Ocak, "Evet" dedi ama içini bir korku kapladı. Tek böbrekle yaşamanın mümkün olup olmayacağını düşündü. Çift, tavsiye üzerine nakil için Universal Çamlıca Hastanesi'ne yattı. Doktorlar, Hacı Ocak'ı tek böbrekli bir vücudun iki böbrekli bir vücut kadar sağlıklı olabileceğini belirterek rahatlattı. Uyum testleri yapıldı. Sağlık taramalarında, Hacı Ocak'ın bir böbreğini rahatlıkla verebileceğine ve bundan zarar görmeyeceğine karar verildi. Çift, geçtiğimiz hafta bıçak altına yattı. Operasyonu Universal Çamlıca Hastanesi Organ Nakli ekibiden Prof. Dr. Alap Gürkan ve Op. Dr. Can Varılsuha gerçekleştirdi.
'DOWN SENDROMLU OĞLUM İÇİN'
Sağlığına kavuşan Meryem Ocak, "8 çocuğumdan en küçüğü 17 yaşında ve down sendromu var. En çok oğlum için iyileşmek istedim, hayata onun için tutunmam gerekiyordu. Eşim böbreğini vermeseydi, nakil için haftalarca belki aylarca bekleyecektik" diye konuştu. Hacı Ocak da "Eğer isteseydi kalbimin yarısını bile bir an olsun tereddüt etmeden eşime verebilirdim" dedi. Böbrek naklindeki en büyük sorunun yanlış bilgilendirmeden kaynaklanan korkular olduğunu belirten Varılsuha ise vatandaşları organ bağışına çağırdı.
sabah.com.tr
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız