Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
KAYSERİ DİYALİZ HASTALARI FORUMUNA HOŞ GELDİNİZ
»
KAYSERİ DİYALİZ HASTALARI FORUMUNA HOŞ GELDİNİZ
»
Genel-Sohbet muhabbet genel konular
»
Ömer Özkan'dan bir başarı daha!
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Ömer Özkan'dan bir başarı daha! (Okunma sayısı 1346 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
İleti: 20677
SiTe YöNeTiCiSi
Ömer Özkan'dan bir başarı daha!
«
:
Mart 23, 2013, 05:27:53 ÖS »
Sırada hangi nakil var?
Akdeniz Üniversitesi'nde dünyada bir ilk gerçekleştirilmiş ve bir kadına kadavradan rahim nakli yapılmıştı. Şimdi, dünyanın da gözünü diktiği bir başka ilk için gün sayılıyor: Embriyo nakli.
Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Rahim nakli yapılan Derya Sert’in henüz hamile olmadığını belirten, bu konuda çıkan haberlere tepki gösteren Özkan, Sert’in hamileliğiyle ilgili 1,5 yıl gibi bir süre planladıklarını ve bu sürenin yeni dolduğunu söyledi. Prof. Dr. Ömer Özkan, “Her şeyin çok hazır olması gerekiyor. Biz gerekli açıklamaları zaten yaparız. Bu ekibin başındaki kişi bensem, benden alınan bilgileri iletmeye çalışın. Dışarıdan alınan bilgi, bizim muhtemelen kongrelerdeki sunumlarda görüş alışverişi şeklinde yaptığımızdır. Bir ay sonra planlıyoruz, iki ay sonra planlıyoruz. Bir embriyo, iki embriyo gibi şeyler ayrıntıdır” dedi.
"EMBRİYO SAYISININ ÖNEMİ YOK"
Embriyo sayısının bir veya iki olmasının çok önemli olmadığının altını çizen Prof. Dr. Özkan, şöyle konuştu:
“Kanunlar bunları belirlemiş ama bu hastanın kanunlarla belirlenecek bir durumu yok. Çünkü öncesi yok. Biz sadece bakanlığa bir mi, iki mi, bununla ilgili görüş sunduk. Çünkü, mevzuatta normal tüp bebekle ilgili kısıtlayan şeyler vardı. Tüp bebek merkezindeki arkadaşların görüşleri, İstanbul’dan önemli merkezlerden aldığımız görüşleri Sağlık Bakanlığına ilettik. Onlar da sağolsun bir kurul düzenledi. Bize gerekli önerileri yaptılar. Biz onlara uymak zorundayız.”
Prof.Dr. Ömer Özkan, zaten ya bir ya iki olacağını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Birle başlarsınız eğer olmazsa ikiye geçersiniz. Bunların kuralları belli. Mutlaka belli bir sırada gitmesi gerekiyor. Burada zaten elimizde yeterli embriyo var. Dondurulmuş embriyo başarısız olursa taze sikluslara geçiliyor. O zaman işin boyutu biraz değişir. Ama gerekirse ona da geçeriz. Elimizde iki üç seanslık embriyo var, doğal yoldan istemiyoruz komplikasyonlara açık, zaten doğal yoldan olmayacak şekilde ayarlandı”
"DERYA HAMİLE DEĞİL, EVİNDE DİNLENİYOR"
Derya Sert’in şu an hamile olmadığını ve evinde dinlendiğini söyleyen Özkan, sözlerine şöyle devam etti:
"Yakın zamanda açıklama yapmaya başlarız. 1.5 yıldan itibaren açıklama yaparız demiştik. Ama beklentileri yüksek tutmamak lazım. Her siklusun başarı oranı yüzde 30-40, en yüksek 50. Birincide olmaz, ikincide olur, üçüncüde olur ama inşallah birincide olur. Her hastada olur gebelik ilerler, ilerlemez ama bizim elimizde yeterince embriyo var. Bunların hepsini kullanmak isteriz. Bunlarda olumsuz bir şey olursa o zaman taze siklus dönemine geçer. Bunun da belli sayıları var. Eğer 1 yıl ya da 1,5 yılı geçerse ’olmuyor’ deriz"
"TERS GİDEN BİR ŞEY YOK"
Şu an ters giden bir şey olmadığını belirten Prof. Dr. Özkan, şunları söyledi:
"Halkın kafasını karıştırmaya gerek yok. Bir iki embriyonun hiç önemi yok bunun kuralları belli. O kurallara uymak zorundayız. Teknik detayları var işin. Sonuçta önemli olan bu işin sonunda o annenin kucağında sağlıklı bir bebeğin olmasıdır. Hamile kaldıktan sonraki program çok net. Her aşamasının senaryosu yapıldı. Sezaryen ya da normal doğum olup olmayacağı, kaçıncı ayda doğum olacağı çok belli. Program çok net. Karşılaşacağımız duruma göre yapacaklarımızın hepsinin senaryosu hazır."
İHA
Anahtar Kelimeler
akdeniz üniversitesi, kadavra, Rahim nakli , Embriyo nakli, ömer özkan
Kayıtlı
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız
»
KAYSERİ DİYALİZ HASTALARI FORUMUNA HOŞ GELDİNİZ
»
KAYSERİ DİYALİZ HASTALARI FORUMUNA HOŞ GELDİNİZ
»
Genel-Sohbet muhabbet genel konular
»
Ömer Özkan'dan bir başarı daha!