Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
SAĞLIK HABERLERİ
»
Sağırlık Tedavisinde Büyük Keşif
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Sağırlık Tedavisinde Büyük Keşif (Okunma sayısı 1461 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
İleti: 20677
SiTe YöNeTiCiSi
Sağırlık Tedavisinde Büyük Keşif
«
:
Ocak 12, 2013, 04:21:57 ÖÖ »
Amerikan bilim adamları, iç kulakta sesleri algılayan saç kılı şeklindeki reseptörleri yeniden üreterek farelerde sağırlığı tedavi etmeyi başardı.
''Neuron'' dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, farelere enjekte edilen bir ilaçla iç kulakta bulunan Corti organında yeni ince kılların oluşması sağlandı.
Tedavi sonucu iç kulaklarında sağlıklı reseptör bulunmayan ve hiçbir şey duymayan fareler, trafik gürültüsü ya da kapı çarpması gibi sesleri duymaya başladı.
Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi araştırmacılardan Albert Edge, daha önce yetişkin memelilerde saç kılı şeklindeki reseptörlerin yeniden üretilemediğini, bu nedenle keşfin bilim dünyasında büyük bir heyecan yarattığını belirtti Canlıların işitmesi için ses dalgalarının, beynin anlayabileceği elektriksel uyarılara dönüşmesi gerekiyor.
Mekanik titreşimler, iç kulaktaki Corti organında bulunan kılların titreşmesine yol açıyor. Titreşimin neden olduğu elektriksel uyarı beyne gönderiliyor. İşitme sorunlarının büyük bir kısmı, bu ince kılların hasar görmesi sonucu ortaya çıkıyor.
10.01.13 – AA
Kayıtlı
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
SAĞLIK HABERLERİ
»
Sağırlık Tedavisinde Büyük Keşif