Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Türkiye’nin İkinci Engelsiz Cafe’si Gaziantep’te Hizmet Vermeye Başladı
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Türkiye’nin İkinci Engelsiz Cafe’si Gaziantep’te Hizmet Vermeye Başladı (Okunma sayısı 580 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
Türkiye’nin İkinci Engelsiz Cafe’si Gaziantep’te Hizmet Vermeye Başladı
«
:
Kasım 28, 2012, 12:02:41 ÖS »
Her gün iki tane zihinsel engelli öğrencinin hizmet verdiği Engelsiz Cafe, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün sorumluluğunda çalıştırılıyor. Cafede müşterilere engelli gençler hizmet veriyor. Cafenin geliri Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yine engelliler için yürütülen projeler kapsamında kullanılacağı öğrenilirken, asıl amaç, zihinsel engelli çocukları ve gençleri meslek sahibi yaparak onları hayata kazandırmak.
Zihinder başta olmak üzere birçok engelli derneği de toplantı ve etkinliklerini, zihinsel engellilere yardım sağlayabilmek adına Engelsiz Cafe’de düzenliyor. Tüm içecek çeşitlerinin 1 TL olduğu cafe 2 katlı. Cafenin son derece şık bir şekilde dizayn edilen birinci katı geniş katılımlı toplantılara cevap verebilecek ve vatandaşın dinlenebileceği nitelikte olduğu gözlenirken, ikinci kat güneydoğu kültürünü de yansıtan şark köşesi olarak dizayn edilmiş durumda. İlki Ankara’da açılan Engelsiz Cafe Türkiye’de 2 tane bulunuyor, ikincisi ise Gaziantep’te…
ZİHİNSEL ENGELLİLER HİZMET VERİYOR
Engelsiz Cafe’de hizmet veren Ömer Faruk İnal ve Evrim Erişoğlu, haftada bir gün bu cafede çalıştıklarını söylerken, cafede çalışmaktan son derece mutlu olduklarını dile getirdiler. Gelen müşterileri kapıda karşılayan ve hoş geldiniz diyerek güler yüz gösteren zihinsel engelli Ömer Faruk ve Evrim, “Buraya gelenlere çay getiriyoruz, zahter getiriyoruz, onlara ne içersiniz diye soruyoruz. Acıkan olursa onlara tost yapıyoruz, hamburger yapıyoruz. İnsanlar bizi çok seviyor, biz de onarlı çok seviyoruz. Bu cafeyi de çok seviyoruz. Burada çalışmayı çok seviyoruz” ifadelerinde bulundular. Engelsiz Cafe’de çalışan zihinsel engellilere destek olmak amacıyla her türlü toplantı ve etkinliklerini Engelszi Cafe’de gerçekleştiren Zihinder üyeleri de, Engelsiz Cafe’nin Gaziantep’e kazandırılmasına vesile olan herkese teşekkür ediyorlar. Her biri farklı meslek grubuna mensup olan Zihinder üyesi kadınların bir tek amacı var; engelli çocukları meslek sahibi yapacak bir okul yaptırabilmek.
İşte Zihinder üyeleri ve düşünceleri;
İlknur Gül (Emekli Öğretmen)
AMAÇ ONLARI HAYATA KAZANDIRMAK
“Bu cafenin açılma amacı zihinsel engelli çocukları hayata kazandırmaktır. Onların, ben bir işe yarıyorum, ben bir şeyler yapabiliyorum diyebilmesini sağlamak. Biz, zihinsel engellileri meslek ve iş edindirme okulu açılmasını istiyoruz. Bu okulun yeri yeni adliye ile otogar yolu arasındaki yol üzerinde hazır. Ama okulu yaptırabilmemiz için ekonomik desteğe ihtiyacımız var. Devletimizden ve iş adamlarımızdan bu anlamda destek istiyoruz. Bu çocukları bu cafede çalışırken görmek bizi çok mutlu ediyor. Çünkü onlar burada meslek sahibi oluyorlar. Bu sayede hayata tutunuyorlar. Bir de okul yaparsak bu anlamda daha da büyük mesafe almış olacağız. Umuyorum en kısa sürede finans kaynağımızı bulur ve engeliler için düşündüğümüz okulu yaparız.”
Çiçek Özkorkmaz (Eczacı)
VATANDAŞ İLGİ GÖSTERİRSE ENGELLİLERE DESTEK OLURLAR
“Biz engelli çocukları meslek sahibi yaparak onlara, hayatın bir parçası olduklarını hissettirmektir. Biz Zihinder üyeleri olarak sürekli Engelsiz Cafe’de toplanıyoruz ve burada bir şeyler içip burada toplantılar gerçekleştiriyoruz. Amacımız burada çalışan çocuklara bir katkı sağlayabilmektir. Vatandaşımız da bu cafeye ne kadar ilgi gösterirse, o kadar anlam kazanır burası. 6 Aralık tarihinde Royal Otel’de sabah saat 10.00’da bir kahvaltı düzenliyoruz. Kahvaltı’ya katılarak engelli vatandaşlarımıza katkı sağlamak isteyen vatandaşlarımız Zihinder’e ulaşarak kahvaltı biletlerini alabilirler. Bu kahvaltıda zihinsel engelli çocuklarımız ve aileleri de bulunacak. Kahvaltı hem onlara bir moral olacak hem de maddi bir katkı sağlayacak. İlgi gösteren herkese teşekkür ederiz.”
İclal Oğuzkan (Ev Hanımı)
ÇOK ANLAMLI
“Buraya gelip bir çay içmek, bu çayı da zihinsel engelli çocukların elinden içmek çok değişik bir duygu. Çünkü onların bir şeyler yaptığını görmek çok anlamlı. Zihinsel engelli çocukların bir meslek sahibi olabilmesi, bir şeyle yapabilmesi büyük mutluluk verici ve duygulu bir durum. Üstelik cafenin, son derece hijyen, son derece ferah bir ortamı var. İsteyen her vatandaş gelip burada vakit geçirebilir. Vatandaşımızın bu cafeye ilgi göstermesini bekliyoruz. Cafenin yaptırılmasında da emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”
27.11.2012 - Gaziantep 27
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız