*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Aykut Işıklar’dan Birlikte Yürüyoruz Kampanyasına Destek Yazısı  (Okunma sayısı 710 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com

Genel başkanlığını AK Parti eski milletvekili Lokman Ayva'nın yaptığı Türkiye Beyazay Derneği çok anlamlı bir kampanya başlattı.

Çorbada tuzum olsun istedim bu kutsal girişimlerinde... Derneğin yeni kampanyası görme engelliler için değil ama "engelli olmayan" vatandaşlarımızı yani görenleri bilinçlendirmek için... Engellilerle birlikte yaşama kültürünü artırmak maksadıyla halkı eğitmek. "Birlikte Yürüyoruz" isimli bir kampanya görme engelli kardeşlerimizi daha çok okumaya, araştırmaya, daha çağdaş insan olmaya çağırıyor.

Çünkü GENAR Araştırma Danışmanlık Eğitim Firması'na 2100 denek üzerinde bir araştırma yaptırdı. Toplanan veriler çok üzücü. Görme engelli kardeşlerimizi algılayamayan bir toplumuz. Sonuçlara bakın bunu çok net anlarsınız: Görme engellilere yönelik kitap okuyanların oranı sadece yüzde 2.9. İletişim kurmayı bilenlerse yüzde 24.8. Film seyredenlerin oranı ise %17,7. Görme engelli arkadaşı olanların oranı da %23.

Görüldüğü gibi sonuç çok çarpıcı ve üzücü. Engelli kardeşlerimizle birlikte yürüyemiyoruz. Onlar da çaresiz, kendilerini unutup görenleri eğitmeye karar vermişler. "Birlikte Yürüyoruz" kampanyası 3 yıl devam edecek. FATİ isimli görme engelli çizgi karakter kampanyanın yüzü olacak. İçinde insanlık olan işadamlarını, sanatçıları, sporcuları, akademisyenleri, yazarları, sivil toplum örgütlerini ve politikacıları yardıma çağırıyorlar. Ülke genelinde düzenlenecek her türlü aktivitede rol almamızı istiyorlar. Ülke genelinde konferans, eğitim, eğitim ve yarışmaları, TV reklam filmleri gibi... Kampanya programı www.birlikteyuruyoruz.org sitesinde ayrıntılı olarak anlatılıyor. Uluslararası alana açılma hedefi olan kampanyanın başarı grafiğini ölçmek için de altı ayda bir tekrar araştırma yapılacak. Lütfen herkes bu kampanyayı web, Twitter ve Facebook adreslerinden duyursun. / Aykut Işıklar

26.11.2012 - Bugün