Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
Mozaik
»
Mozaik
»
Dilek Bizi Affet Ama Hastaneyi Asla
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Dilek Bizi Affet Ama Hastaneyi Asla (Okunma sayısı 1304 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
Dilek Bizi Affet Ama Hastaneyi Asla
«
:
Kasım 07, 2012, 02:51:48 ÖS »
Dilek Çakan 21 yaşında hem bedensel, hem de zihinsel özürlü bir genç kız. Yatalak.
Geçen ay kaptığı bir enfeksiyon nedeniyle Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’ne kaldırılmış ama hemen ardından Zeytinburnu’ndaki bir özel hastane Dilek’i ambulans göndererek kendi hastanesine aldırmış. Dilek 32 gün yoğun bakımda yatmış.
Tedavi edilmiş. Tedavisi tamamlanınca da taburcu edilmiş. Ama nasıl biliyor musunuz? Yüzde yüz yatalak ve özürlü olan, yanında oksijen tüpü ve maması bulunan zavallı kız, vicdansızca, kapı önüne adeta atılarak taburcu edilmiş.
VERİN 300 LİRAYI...
Zavallı Dilek’in dayısı Recep Avcu anlatıyor: “Hastamız yüzde yüz yatalak ve özürlü. Burnunda maması ve yanında oksijen tüpü var. Hastane yetkililerine bu hasta araçla gider mi, diye soruyorum. Hayır gitmez, ambulansla gider diyorlar.
Ambulans verin diyorum. Biz özel hastaneyiz, 300 lira verin, verelim, diyorlar. 112 Acil'i arıyorum, bana, hastanenin ambulansı yoksa bizi arayarak, bu hasta özürlü ve bu hasta yüzde yüz ambulans ile gitmesi lazım desinler, ambulans gönderelim, diyorlar ama, hastane yetkilileri tüm ısrarlarımıza rağmen 112’yi aramıyor.”
Tam 7 saatlik arayış ve bekleyişin sonunda ambulans temin edilemiyor. Yüzde yüz özürlü Dilek, dayısının arabasının bagajına büyük zorluklarla konulup eve götürülüyor.
Böyle bir vicdansızlık, böyle bir duyarsızlık, böyle bir ilgisizlik, böyle bir ahlaksızlık olabilir mi sevgili okuyucularım? Evet olabiliyor ve oldu...
Ambulansı olduğu halde vermeyen bu özel hastane hakkında şimdi İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü soruşturma yapıyor. Çok merak ediyorum.
Sonuç ne olacak? Hasta bir vatandaşa böyle muamele yapan hastane ilgilileri ne diyecek?
PİŞMAN EDECEKSİNİZ
Hastane ilgililerinden önce ben diyeceğimi diyeyim. Ben, İl Sağlık Müdürü'nün değil, Sağlık Bakanı'nın mutlaka bir şeyler söylemesini ve tavrını koymasını bekliyorum. 32 günlük yoğun bakım parasını keyifle cebine indirecek olan bu hastaneye en ağır cezanın verilmesini bekliyorum.
Böyle bir hastanın ailesinden, 300 lira istediklerine pişman eden bir cezanın verilmesini bekliyorum. Bu nedir Allah aşkına? Bu insanlık mıdır? Bu vicdan mıdır?
Bir sağlık kuruluşu bir hastaya böyle davranabilir mi? Zavallı Dilek, başta Sağlık Bakanı olmak üzere hepimizi affet ama, bu vicdansız hastaneyi asla! / Mehmet Memiş
07.11.2012 - Güneş
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız