*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Serkan Hastanede Yapılan Müdahale Sonrası Görmemeye Başladı  (Okunma sayısı 1650 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com

Almanya’nın Hessen Eyaleti’nde bulunan Marburg kentinde yaşayan Konyalı Ali (45) ve Bulgar asıllı Rena Güvenoğlu (43) çifti, sağlıklı olarak dünyaya geldikten sonra iki yaşındayken geçirdiği havale sonucu bedensel ve zihinsel engelli kalan 18 yaşındaki oğulları Serkan’ın sağlığının, tedavi gördüğü hastanede yapılan müdahale sonucu kötüleşmesi hayatları kabusa çevirdi.

Baba Ali Güvenoğlu, oğlunu karnında su birikmesi nedeniyle Marburg-Giessen Hastanesi’ne kaldırdıklarını belirtirken, “Oğlum, güle oynaya hastaneye yattı. Yapılan müdahale sonucu, gözleri kapandı ve belden aşağısı tutmuyor. Davacı olacağız” dedi.

Ali Güvenoğlu, başlarından geçen olayla ilgili şunları söyledi: “Beynine takılan hortumdan sonra zihinsel ve bedensel gelişim bozukluğu yaşayan oğlum Serkan’a küçükken takılan hortum altı üç kez değiştirildi. Son olarak 2006 yılında esnek olma özelliğine sahip bir silikon hortum takılmıştı. Doktorlar, çocuğumun hortumsuz yaşayamayacağını ve yeni takılan silikon hortumun ömür boyu vücudunda kalacağını söylemişlerdi.

Dört ay önce, özel yurtta kalan oğlumun karnının şiştiğini gören bakıcıları, Serkan’ı hastaneye kaldırmışlar. Karnından 5-6 litre su çeken doktorlar, bir hafta sonra Serkan’ı taburcu ettiler. Bir hafta içinde karnı yine su topladı. Tekrar hastaneye kaldırıldı. Yapılan tetkiklerde altı yıl önce takılan silikon hortumun karaciğere sürtmesi nedeniyle karnında su toplandığını tespit ettiler. Doktorlar, hortumu iptal etmeye kalkıştılar. Biz oğlumun hortumsuz yaşayamayacağını söyleyerek itiraz ettik. İtirazlarımıza rağmen, doktorlar ‘Serkan artık 18 yaşında, hortuma ihtiyacı yok’ diyerek söz konusu hortumu iptal ettiler.”

Hortumun iptal edilmesinden sonra oğlunun şiddetli baş ağrısıyla kıvrandığını anlatan baba Güvenoğlu, “Üç hafta sonra yine yurttaki bakıcılar telefon açıp oğlumunun gözlerinin kapandığını söyleyerek onu yine hastaneye kaldırdıklarını bildirdiler. Ama maalesef olan olmuş, beyindeki su göz sinirlerini zedelediği için göz kapakları kapandı ve gözleri görmüyor artık. Ayrıca belden aşağısı da tutmuyor. Yapılan üçüncü ameliyatla hortum açılarak biraz kalp hizasına kadar uzatıldı. Şimdi iki ayda bir kontrole gidiyoruz” diye konuştu. Serkan’ın tedavi gördüğü hastanenin basın sözcüsü ise, Hürriyet’in konuyla ilgili sorularını ve baba Ali Güvenoğlu’nin iddialarına ilişkin yazılı olarak yanıt vermeye hazır olduklarını, ancak önce olayı tekrar inceleyeceklerini açıkladılar.

Davacı olacağız

Apar topar ambulansla göz kliniğine götürülen oğluna yapılan tedaviyle göz kapaklarının tekrar açıldığını ancak görme yetisini kaybettiğinin belirlendiğini kaydeden Ali Güvenoğlu, şöyle konuştu:

“Doktorlar, gözlerinin zamanla açılma umudu olabileceğini söylüyorlar. Biz, hortumu ameliyatla iptal eden doktordan ikayetçi olunca, ‘Belki çocuğunuzun gözleri hastaneye getirdiğinizde görmüyordu’ diyerek hatalarını örtbas etmeye hatta, bizi Serkan’ı hastaneye geç getirmekle suçlamaya kalkıştılar. İyi ki o zamanlarda, hastaneye gelirken video çekimleri yaptık.

Çocuk kendi başına yürürken görüntüler var. Oğlum güle oynaya girdiği hastanede yapılan üç ameliyattan sonra gözleri kapandı ve belden aşağısı da tutmuyor. Avukata başvurup hastane ve yanlış ameliyat yapan doktor hakkında dava açacağız. Oğlumuzun durumu bizi ailece yıktı. Oğlumuzun durumu bizi ailece yıktı. Eşim Rena bunalıma girdiği için 12 yaşındaki kızım Meliha ile birlikte rehabilitasyon merkezinde psikolojik tedavi görüyor. Ben de aynı şekilde psikolojik olarak yıkıldım.”

13.10.2012 - Hürriyet