Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
Mozaik
»
Mozaik
»
Bugün Dünya Çocuk Günü
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Bugün Dünya Çocuk Günü (Okunma sayısı 1255 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
Bugün Dünya Çocuk Günü
«
:
Ekim 02, 2012, 12:21:17 ÖS »
Günümüzden 50 yıl sonra yarının büyükleri olacak çocuklarımızı nasıl bir gelecek bekliyor?
Bundan 50 yıl önce bugünün büyükleri nasıl bir çocukluk yaşadılar…
Zamanın akışı içinde, günümüzde eskisinden çok daha hızlı bir biçimde yaşanan değişimler, 50 yıl öncesi ile 50 yıl sonrasının dünyası arasında uçurumlara neden oluyor. Teknoloji gelişiyor, değişen teknoloji toplumsal hayatı doğrudan etkileyerek insanların düşünce ve davranışlarında da farklılaşmalara yol açıyor. 50 yıl önce çocuklar sokakta misket oynarken, bugünün çocukları bilgisayar oyunları ile gelişiyor.
Bu değişim sürecinde değişmeyen tek şey ise “çocuk olmak”…
Her dönemde, her millette “çocuk olmak” benzer özelikler gösteriyor ve çocuklar için güzel ve sağlıklı bir gelecek yaratma arzusu, şartlar değişse bile değişmiyor.
Çünkü çocuklarımız için, daha paylaşılabilir bir dünya için, güzel yarınlar hazırlamak hepimizin görevi…
Bu açıdan Dünya Çocuk Günü’nü çok önemsiyoruz. Bu günün, çocuklar arasında ortak duygular oluşması, ulusların barış içinde yaşama özlemlerinin pekişmesi açısından önemli olduğunu düşünüyoruz.
Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı olarak, yarınlarımızda “özel çocukların” da kendilerine bir yer edinebilmeleri için çabalıyoruz.
Ülkemizde yaşayan özel gereksinimli çocuklarımız maalesef hayatın içinde değiller. Bu çocuklar, bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal, sosyal özellikleri ve sağlık durumları nedeniyle, yaşıtlarına sağlanan eğitim olanaklarından, yeterince ya da hiç yararlanamıyor.
Biz, TSCV olarak, bu özel çocukların en önemli haklarından biri olan eğitim olanaklarını kendilerine sağlayarak, ailelerine ve topluma yararlı olmalarına katkıda bulunmaya çalışıyoruz.
Her çocuk toplum için değerli bir potansiyeldir. Bizlerin görevi, bu potansiyeli ortaya çıkarmak, kendilerine yeterli ve topluma yararlı bir konuma getirmektir. Bu nedenle bu özel günde, aileleri, toplumu, basını, sivil toplum kuruluşlarını özel eğitim konusunda, dayanışma ve iletişim içinde olmaya çağırıyoruz.
Daha mutlu yarınlar için hayatı paylaşalım…
Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı
01.10.2012 – Yaşadıkça
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »