Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
SPOR HABERLERİ
»
SPOR HABERLERİ
»
Tesadüfen Başladığı Halterde Tarih Yazdı
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Tesadüfen Başladığı Halterde Tarih Yazdı (Okunma sayısı 1132 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
Tesadüfen Başladığı Halterde Tarih Yazdı
«
:
Eylül 21, 2012, 01:13:34 ÖÖ »
2009 yılında rastlantı sonucu başladığı halterde birçok derece elde eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor'lu halterci Özlem Becerikli, katıldığı 2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda bronz madalya kazanarak başarılarına bir yenisini ekledi.
Haltere başlama hikayesini anlatan Becerikli, antrenör Şule Şahbaz ve Nurcihan Gönül'ün destekleri sayesinde spora başladığını belirterek, antrenörlerinin kendisiyle tanışmadan önce haltere engelli bir sporcu kazandırmak için arayış içinde olduklarını söyledi.
Bunun için antrenörlerin, engellilerin çalıştığı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Engelliler Mesleki Rehabilitasyon ve İş Yeri Merkezi'ne geldiklerini ifade eden Becerikli, merkeze geldiklerinde kendisinin engelli raporu almak için hastanede olduğunu kaydetti.
Antrenörler Şahbaz ve Gönül'ün, merkezde bulunan Cihan Kubilay'la görüşerek spor yapmak isteyip istemediğini sorduğunu dile getiren Becerikli, Kubilay'ın antrenörlere kendisini önerdiğini bildirdi.
Becerikli, “Benim ismim onlara ulaşmış fakat ben 1 ay antrenörleri hiç görmedim. O sırada babam vefat etti. Daha sonra gidip antrenörler Şahbaz ve Gönül'le görüşerek ilk antrenmanıma çıktım. İlk denememde 38 kilo kaldırdım. O günden beri bu spora devam ediyorum” diye konuştu.
2009 yılının Ocak ayında başladığı halter sporunda aynı yılın Mart ayında Türkiye Şampiyonası'na katıldığını belirten Becerikli, şampiyonada kaldırdığım 70 kilo ile Türkiye birincisi olduğunu dile getirdi.
Becerikli, kazandığı başarı sonucu 52 kiloda yarışmak üzere milli takıma seçildiğini anlatarak, 2010 yılında ilk kez katıldığı Bedensel Engelliler Dünya Halter Şampiyonası'nda bronz madalya kazandığını söyledi.
“Nasıl Halter Yapıyorsun?” Dediler
Dünya Şampiyonası'nda derece aldıktan sonra millilik bursundan yararlanmak için gerekli belgeleri almak üzere hastaneye gittiğini belirten Becerikli, doktorun kendisine “Sen nasıl halter yapıyorsun ki” dediğini kaydetti.
Becerikli, kendisinin halter yapabileceğine birçok kişinin inanmadığını ifade ederek, insanların halterin ayakta yapıldığını bildiğini dile getirdi.
Ailesinin dışındaki bazı kişilerin, kendisinin halter yapamayacağını düşündüğünü kaydeden Becerikli, “Zaten sakatsın daha fazla sakatlanma dediler. Ailem bana inandı ve güvendi. Onların yüzünü kara çıkartmadım. Onlara en güzel cevabı aldığım madalyalarla verdim” dedi.
Paralimpik Oyunları Hazırlıkları
Becerikli, 2012 Londra Paralimpik Oyunları hazırlık çalışmalarında günde çift antrenman yaptıklarını belirterek, 10 ay çalışmalara ara vermeden devam ettiklerini söyledi.
Teknik ekiple uyum içinde antrenmanları sürdürdüklerini bildiren Becerikli, güçlü bir yapıya sahip olmasına rağmen başarısında birçok katkının olduğunu vurguladı. Becerikli, çalıştığı merkezde Paralimpik Oyunları'na katılacağı için bir takım izinler alabildiğini dile getirerek, bu sayede iyi bir kamp süreci geçirdiğini söyledi.
Yaptığı antrenmanlar sonucunda Paralimpik Oyunları'nda madalya kazanacağına inandığını belirten Becerikli, ağırlık barını kavradığında dış etkenlerin üzerinde etkili olmadığını gördüğünü kaydetti.
Becerikli, “Benim için önemli olan Türkiye'de yaptıklarımı orada sergilemekti. Müsabakalardan bir gün önce antrenörüm odama gelerek, ileri seviyede olduğumu ve Türkiye'de kaldırdığım ağırlıkları kaldırmamı istedi. 115 kiloyla açılışı yaptık, duruma göre 123 kiloya kadar deneyecektik” şeklinde konuştu.
“Kürsüye Çıktığımda Çok Duygulandım”
Madalya almak için kürsüye çıktığında çok duygulandığını dile getiren Becerikli, söz konusu ağırlıkları vefat eden babası için kaldırdığını söyledi. Becerikli, madalyayı boynuna astıktan sonra 3 yıl içinde yaşadıklarının gözünün önünden geçtiğini belirterek, madalyayı elde etmek için birçok konuda tavizler verdiğini vurguladı.
“Rastlantıyla başladığım halterde, en büyük organizasyonlardan Paralimpik Oyunları'nda madalya kazandığım için çok mutluyum” diyen Becerikli, halterde rakiplerine göre geç başlamasına rağmen madalya kazanmasının önemli olduğunu söyledi.
20.09.12 - AA
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız