Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
SPOR HABERLERİ
»
SPOR HABERLERİ
»
Hava Akbay Spordaki Üstün Başarılarıyla Örnek Oldu
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Hava Akbay Spordaki Üstün Başarılarıyla Örnek Oldu (Okunma sayısı 1162 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
Hava Akbay Spordaki Üstün Başarılarıyla Örnek Oldu
«
:
Eylül 04, 2012, 03:24:34 ÖS »
Samsun'da, henüz 2 yaşındayken tren kazası sonucu 2 ayağını da kaybeden Hava Akbay, yaşadığı büyük acılara spor sevgisiyle göğüs gerdi. 17 yaşında cirit, gülle ve disk atmada bir çok madalya sahibi olan Hava, şimdi gözünü milli takıma dikti. Bunun için çok çalıştığını söyleyen genç sporcu, "Bana sahip çıkacak, sponsorum olacak birilerini arıyorum" dedi.
HAYATI DRAMLA BAŞLADI
Bedensel Engelliler Atletizmde cirit, gülle ve disk atmada son 3 yıla damgasını vuran 17 yaşındaki Hava Akbay, insanın tüm acılara rağmen neler yapabileceğine en büyük örneklerden birisi. Hava, henüz 2 yaşında rayların kenarında oynarken, bir anda gelen trenle burun buruna geldi. Annesi onu kurtarabilmek adına son bir hamle yapıp, çocuğunu rayların önünden attı. Bu olayda Hava'nın annesi hayatını kaybetti. Hava'nın ise iki ayağı da bileklerinden kesildi ve sadece topukları kaldı.
HALASI SAHİP ÇIKTI
Babası da yüzde 98 engelli olan ve Atakum Bakım Merkezi'ne yerleştirilen Hava Akbay'a halası Necla Çakır ve eniştesi Sami Çakır sahip çıktı. Hava'yı çocuklarından ayırt etmeyen aile, onun her sorunuyla yakından ilgilendi ve başarılı bir sporcu olmasının temellerini attı. Hala Necla Çakır, Hava'yı gitar, tiyatro ve badminton kurslarına gönderip, sosyalleşmesini sağladı. Ardından Hava 8 yaşındayken, Amisos 55 Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yaşar'la tanıştı.
MADALYALAR ARDI ARDINA
Mehmet Yaşar, fizik yapısı itibariyle de güçlü olan Hava Akbay'ı, 'Çok başarılı bir sporcu olacak' diyerek 2008 yılında yetiştirmeye başladı. İlk olarak Mehmet Bülbül'ün antrenörlüğünü yaptığı Hava, 2009 yılında İstanbul'daki Bedensel Engelliler Türkiye Şampiyonası'nda ciritte 1., güllede 2. ve disk atmada da 3. oldu. Bir anda herkesin dikkatini çeken Hava, 2010 yılındaki şampiyonada da güllü ve disk atmada Türkiye Şampiyonu oldu. 2011 yılında Samsun'daki Türkiye Şampiyonası'nda ise Hava Akbay, güllü, disk ve cirit atmada 3 altın madalya kazandı.
HAVA ŞU ANDA ÇOK MUTLU
Hava Akbay'ı kızlarından ayırt etmediklerini söyleyen halası Necla Çakır, "O bizim kızımız. Bana 'anne, eşime de 'baba' diyor zaten. Onu aldığımızda 2 yaşındaydı. Çok büyük bir tranva geçirdi. Kazada engelli kaldı ve annesini kaybetti. Babası da yüzde 98 engelli olduğu için Atakum Bakım Merkezi'nde kalıyor. Biz eşimle birlikte onu hayata bağlamak için ne gerekiyorsa yaştık. Hava'yı gitar, tiyatro ve badminton kurslarına gönderdim. Mehmet Yaşar'ın Hava Akbay'ı lisanslı sporcu yapma isteği ise bizi ve Hava'yı çok mutlu etti" dedi.
SPONSOR ARIYORUZ
Çakır, "Ardından Hava antrenmanlara başladı. Bir çok madalya kazandı. Tek hayalimiz onun Milli takıma gideceği günleri görmek. Bu seneki şampiyonanın ardından da bunu başaracağına inanıyorum. Bizim tek isteğimiz Hava'ya sahip çıkılması. Biz onun hiç bir şeyini eksik etmemeye çalışıyoruz. Ancak bir sponsoru olsa, bayrağımızı Avrupa ve Dünya şampiyonalarında da dalgalandıracağına eminim. Lütfen birileri bize sahip çıksın. Bir çok acıya rağmen sporda çok başarılı olan kızımızı Samsun'daki büyük şirketlerin desteklemesini istiyoruz" diye konuştu.
MİLLİ TAKIMA GİDECEK
Amisos 55 Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yaşar ise, "Hava'yla 13 yaşında engelliler lokalinde tanıştım. Fizik yapısı itibariyle gülle, disk ve cirit atmada bir sporcu olabilir diye düşündüm. Ardından bu fikrimi kendisi ve ailesiyle paylaştım. Onlar da benim bu teklifime sevindi ve Hava antrenmanlara başladı. 2009, 2010 ve 2011 yıllarındaki şampiyonalarda fırtına gibi esti. Bu yıl da aynısını yapıp, Milli takıma gidecektir. Ben Hava'nın yolunun çok açık olduğunu düşünüyorum. Brezilya'daki Paralimpik Olimpiyatları'nda Hava'yı izleyebiliriz" dedi.
ALTUNSOY'A ÇAĞRI
Yaşar, "Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden kızımızla ilgilenmelerini istiyorum. Hava her ne kadar kulübümüzünü lisanslı oyuncusu olsa da, onlara da büyük iş düşüyor. 37 yaşında artık göbek salmış birisi 'gelecek vaat ediyor' diye Milli takıma alınırken, Hava gibi madalya avcısı birisi alınmıyor. Biz kimseden torpil istemiyoruz ama hakkımızı da yemesinler. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Altunsoy'un bu olaya 'bir insan kazanmak' gözüyle bakıp, Hava Akbay için elinden geleni yapmasını istiyorum" diye konuştu.
HER GÜN ÇALIŞIYORUM
Her gün İlkadım Atletizm Stadı'na gidip antrenman yaptığını söyleyen Hava Akbay ise, "Özellikle geçen yılki 3 Türkiye Şampiyonluğuna rağmen Milli takıma alınmamak beni çok üzdü. Fakat buna fazla aldırmadan çalışıyorum. Elinde sonunda Milli Takım'a gideceğim. Bu yılki şampiyonaya her gün yaptığım antrenmanlarla hazırlanıyorum. Her gün İlkadım Atletizm Stadı'nda antrenman yapıyorum. Hazır kıza Milli Takım'a gitmek için bekliyorum. Bu günlere gelmemde büyük emek sahibi olan annem Necla Çakır (halası), babam Sami Çakır (eniştesi) ve başkanım Mehmet Yaşar'a çok teşekkür ederim" dedi.
04.09.2012 – Haber Gazetesi
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız