*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Atlet Pistorius Brezilyalı Oliveria’ya Hem Kızdı Hem Kutladı  (Okunma sayısı 1165 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com

Güney Afrikalı atlet, Paralimpik Oyunları'nda kendisini geçen Brezilyalı Oliveria'yı önce, "Uzun protezle koşmakla" suçladı, sonra da rakibinden özür diledi.

2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda, erkekler 200 metre yarışında Oscar Pistorius, Brezilyalı Cardoso Oliveira'ya geçilince rakibini çok uzun protez kullanmakla eleştirdi. Pistorius yarıştan sonra, "Adil bir yarış olmadı. 8 metre geriden gelerek nasıl kazandı anlamıyorum. Son 100 metreye 8 metre geriden girip de beni geçen olmamıştı. Bu kesinlikle çok saçma" dedi. Oliveira ise "idol" olarak gördüğü Pistorius'un yorumlarından kırıldığını ifade ederek, "Protezlerimin uzunluğu normaldi. Hakemler tüm ölçümleri yapmıştı. Pistorius da bunu çok iyi biliyor" ifadelerini kullandı. Pistorius dün yaptığı açıklamada ise, "Bu Alan'ın anıydı ona saygı duyuyorum. Yorumlarımın zamanlamasından dolayı özür dilerim ama burada tartışılması gereken bir sorun olduğuna inanıyorum" diye konuştu ve rakibinden özür diledi.

PİSTORİUS'UN ADIMLARI OLİVERİA'DAN UZUN ÇIKTI

Pistorius: 92 adımda bitirdi. Adım başı 2.2 metre. İlk yüzde, 2 metrelik 49 adım, düzlükte 2.3'lük 43 adım attı. - Oliveira: 98 adımda bitirdi. Adım başı 2 metre. İlk yüzü, 1.92'lik 52, son düzlüğü de 46 adımda geçti. Adım başı 2.2 metre idi. Özetle, Pistorius'un adımları Oliveira'dan daha uzun.

04.09.2012 – Sabah