Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
Yaşlılara Huzurlu Villalar Geliyor
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Yaşlılara Huzurlu Villalar Geliyor (Okunma sayısı 1555 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
Yaşlılara Huzurlu Villalar Geliyor
«
:
Ağustos 30, 2012, 01:07:21 ÖS »
Türkiye'de yaşlı nüfusun artışıyla başlayan huzurevi sıkıntısı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından masaya yatırıldı. Bakanlığın hazırladığı Yaşlanma Ulusal Eylem Planı'nın Uygulama Programı taslağına göre, yaşlıların huzurevleri yerine 3-4 kişinin ikamet ettiği ihtisaslaşmış butik otel tipi konutlar olan 'huzurlu evler'de yaşaması sağlanacak. Taslağa göre, 'yaş dostu kentler' oluşturulacak, yaşlılara bakım hizmeti verme koşulunun kapsamı genişletilecek ve bu bireylere eğitim verilecek. Yaşlılara gün içinde, lokal gibi hizmet veren yaşlı hizmet merkezleri açılacak. Evinde yaşayan yaşlılara yönelik elektronik ikaz ya da yardım cihazları ile ulaşabilecekleri acil çağrı merkezleri oluşturulacak. Taslakla ilgili bilgi veren Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Aylin Çiftçi, "Huzurevleri, bakım kurumları, evde destek ve bakım aylığı yönetmeliğini düzenliyoruz. Yaşlılarımızın ev ya da butik otel tipi konutlarda ikamet etmelerini sağlamak istiyoruz. İlk evimiz de eylülde Ankara'da açılacak" diye konuştu.
30.08.2012 – Star
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız