Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
EĞİTİM HABERLERİ
»
Üniversitelilerden Otizmlilere Sanatla Terapi
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Üniversitelilerden Otizmlilere Sanatla Terapi (Okunma sayısı 1151 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
Üniversitelilerden Otizmlilere Sanatla Terapi
«
:
Ağustos 26, 2012, 08:45:39 ÖÖ »
6 üniversite öğrencisi otizmliler için sanat atölyeleri düzenledi. Birlikte resim, heykel, seramik gibi birçok alanda çalışmalar yaptı. Meydana getirdikleri ürünleri ise sergileyip satışa sundular. Elde edilen gelirin büyük bir kısmı ise Otistikler Derneği'ne bağışlanarak otizmli çocuklar yararına kullanıldı.
Çalışmalar, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) öğrencileri ve Aura Psikoterapi Merkezi işbirliğinde yürütüldü. Proje ile otizme bakış açışım değiştirmek ve onları üreten bireyler olarak topluma kazandırmak amaçlanırken, üniversiteliler 'Otizmlilere bir nevi sanatla terapi yaptık" dedi.
Projenin fikir sahibi Aura Psikoterapi, Sanatla Tadavi ve Eğitim Merkezi ve Otistikler Derneği kurucusu ve Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Nevin Eracar. Sanat terapisinde psikologların sanatçılarla birlikte çalışmasının daha verimli olduğunu belirten Eracar, "Sanat alanında uzmanlaşan öğrencilerle otistikleri ilk kez Otisitkler Derneği'nin kuruluş aşamasında biraraya getişmiştik. Otizmde sanat terapilerini 1994'ten beri kullanıyoruz. Daha önce farklı üniversitelerden birçok öğrenci ile çalıştık. Bu yıl da MSGSÜ öğrencileri üe otizmlileri buluşturduk" dedi.
Ürünler satışa sunuldu Üniversiteliler yaptıkları çalışmalarda otizmlilerin yeni şeyler üretmesini sağlamaya çalışırken, bir yandan da onlara sanatı sevdirmeye çalıştı. Beraber sergi hazırladılar, sunumlar düzenlediler. Otistik gençlere sanatla terapi yaptıklarım söyleyen Yrd. Doç. Nevin Eracar, şöyle devam etti: "Otizmli gençlerin üniversitelilerle birlikte çalışması onlar için çok verimli oldu. Toplumda farklılıklarla birlikte yaşanabileceğini gösteren bir modeli sunmaya çalıştık.
Otistiklerin uygun düzenleme ve çalışmalarla üretken olabileceğini göstermek istedik. MSÜ öğrencileri de yaptığımız çalışmalardan memnun kaldı, çok şey öğrendi. Yeni prolerde de birlikte hareket edeceğiz." Atölyelerde yapılan ürünler çeşitli AVM'lerde ve sokak sergilerinde sunuldu. Kazanılan gelirler ise Otistikler Derneği tarafından otistik çocuklar ve ihtiyaçları için değerlendirildi.
26.08.2012 – Hürriyet
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız