Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Biz de Varız
»
HABER MERKEZİ
»
HABER MERKEZİ
»
EĞİTİM HABERLERİ
»
Otizmli Çocuklara Spor İle Eğitim Veriliyor
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Otizmli Çocuklara Spor İle Eğitim Veriliyor (Okunma sayısı 1139 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
Otizmli Çocuklara Spor İle Eğitim Veriliyor
«
:
Ağustos 18, 2012, 05:16:45 ÖS »
Diyarbakır Otizmle Mücadele Derneği (DOB-DER) ile Diyarbakır Kent Konseyi Gençlik Değişim Derneği tarafından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sümerpark Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na sunulan "Eylem 1-2 Gençlik Değişim Projesi" kabul görünce, proje kapsamında otizmli çocuklara eğitim verilmeye başlandı. Sümerpark Sosyal Hizmetler binasında gönüllü eğitmenler ile birlikte eğitim verilirken, otizmli çocukların sosyalleşmesi ve hiperaktif enerjilerinin tüketilmesi amaç ediniyor.
'Çocukların sessiz çığlıklarına ses olmak istiyoruz'
Eğitime ilişkin bilgi veren DOB-DER Genel Başkanı Mine Onur, derneği 30 Ağustos 2010 tarihinde 7 otizmli çocuğun ailesi ile birlikte kurduklarını belirterek, geçen sürede yaklaşık 60 üyeye çıktıklarını ve derneklerinin bölgede ilk olduğunu ifade etti. Derneklerinin açıldığı günden beri otizimli çocuklar için okul görevi gördüğünü aktaran Onur, "Dernek açılmadan önce otizmli çocukların hastalıkları için farklı kentlere gitmek durumunda kalıyorduk. Ancak derneğin açılması ile birlikte çocuklar daha rahat koşullarda tedavi görüyor artık" dedi. Emniyetle birlikte parmak izi projesi yaptıklarını ve proje ile birlikte çocukların kaybolduklarında daha rahat bulunabileceklerini belirten Onur, "Dernek ile çocukların sessiz çığlıklarına ses vermek istiyoruz" şeklinde konuştu.
Dernekte spor eğitimi veriliyor
Otizmli çocukların spor yapabilmeleri için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sümerpark Sosyal Hizmetler Şubesi tarafından yardımların yapıldığını belirten Onur, "Belediyemize ait Sümerpark'ta açılan ve projemiz kapsamında yürütülen spor eğitimleri çocuklar için çok iyi oluyor. Çok enerjik hiperaktif dediğimiz çocuklarımız Sümerpark'ta verilen spor eğitimi sayesinde enerjilerini boşaltıyorlar" dedi. Spor faaliyeti ile aynı zamanda çocukların sosyalleştiklerine de dikkat çeken Onur, bu sayede çocuklar ile el göz kontağı kurduklarını ve aşırı kilolu çocukların kilo vermeye başladığını kaydetti. Onur, etkinlik ile birlikte çocukların kendi aralarında da bir sosyalleşmenin yaşandığını belirtti.
18.08.2012 – DİHA
>>>>>>>>>>
bizdevariz.NET
<<<<<<<<<
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Biz de Varız