*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Süper Kupa Maçında Samsun'un Sesi Oldular  (Okunma sayısı 1215 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com
Süper Kupa Maçında Samsun'un Sesi Oldular
« : Ağustos 17, 2012, 10:32:58 ÖÖ »

Türkiye Beyazay Derneği Ankara Şubesi tarafından, Samsun Down Sendromlular Derneği’nin katılımıyla Erzurum'da super kupa finali öncesi bir ilk yaşandı.

Samsun'dan gelen 6 down sendromlu sporcu, Galatasaray - Fenerbahçe maçı öncesi 50 metrelik atletizm Şenliği'ne katıldılar. Koşuyu başarıyla tamamlayan Down Sendromlu gençlere Erzurum Valisi ve il emniyet müdürü tarafından madalyalarını takıldı ve tebrik edildiler. Daha sonra Down sendromlu gençler maç başlamadan önce her iki takımın kaptanına ve Maçı yöneten hakem, ve  teknik heyete çiçek vererek, başarılarda bulunuldu.

Toplumsal farkındalık ve ayrımcılıkla mücadele konusunda her zaman dikkat çeken Türkiye Beyazay derneği bu organizasyon ile down sendromlu çocuklarımızın egitim verildiğinde neleri yapabileceklerini Samsun Down Sendromlular Derneği ile iş birliği içerisinde Erzurum da 22. Bin kişilik stadyumda gözler önüne serdi.

Samsun Down Sendromlular Derneğinin sporcuları olan bu çocuklar " biz her yerde varız" dediler. Samsun Down Sendromlular Derneği olarak katılan çocuklar; Ahmet Demirci, Nagihan Gümüşgerdan, Songül Bahar, Merve Uyaroğlu, Harun Çam, Semih  Akmaz , Samsun Down Sendromlular Derneği Başkanı Muzaffer Altıntaş; Cumhurbaşkanın eşi Hayrunisa Gül hanımefendinin de destek vererek yürüttüğü Türkiye Beyazay Derneğinin ” Eğitim Her Engeli Aşar “ projesinde Samsun olarak yer almak bizleri mutlu etti. Böyle büyük bir organizasyonda Samsunun Melek Yüzleri olan down sendromlu çocuklarımız yeşil sahalara çıkarak cesaretlerini sergilediler ve biz her yerde varız dediler. Down Sendromluları bizlerden ayrı tutan sadece onlardaki kromozom 1 fazlalığı.Yoksa bunun dışında onların hiçbir farklılığı yok diyerek bu konuda duyarlılıklarını gösteren Etkinliğin gerçekleşmesinde başta Türkiye Beyazay Derneği Koordinatörü Özlem Yeşilyurt, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerine, Erzurum Valiliğine, Erzurum İl Emniyet Müdürlüğüne, İl Milli Egitim Müdürlüğüne , İl Gençlik ve Spor Müdürlüğüne ve stadyum da alkışlarıyla destek veren tum seyircilere teşekkür etti.

Ayrıca Samsun Down Sendromlular Dernek Başkanı Muzaffer Altıntaş Samsun ve karadenizde farklı etkinliklerle seslerini duyaracaklarını, Şu onaylanmış ve çok yakın zamanda uygulanacak projelerinin olduğunu, Ramazan ayının sonunda bir iftar yemeği düzenleyeceklerini sözlerine ekledi ve çocuklarımızı mutlaka tanımalısınız ve tanıdıkça çok seveceksiniz dedi.

17.08.2012 – Haber Exen