*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İşadamları Engelliler İçin Bağışladıkları Tekerlekli Sandalyeleri Teslim Etti  (Okunma sayısı 1654 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • MeLLeSeFeRi.com

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ile Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça, Yeni Asır'ın organize ettiği "İkili Tavla Turnuvasında" engelliler için bağışladıkları biri akülü 15 tekerlekli sandalyeyi dün törenle teslim etti. Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ndeki törende iki işadamı, engellilere yardım etmenin görevleri olduğunu söyledi.

OTİZMLİ ÇOCUKLARA

Yeni Asır Gazetesi'nin geçtiğimiz Nisan ayında otizmli çocuklar yararına ilkini düzenlediği tavla turnuvasında Fikri Kahyaoğlu şampiyonluk kupasını almıştı. Karşılaşmanın sonunda hayırsever yarışmacıların bağışıyla elde edilen gelir, Anadolu Otizm Vakfı'na bağışlanmıştı. Turnuvanın hemen ardından ise Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ile Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça, Yeni Asır TV'de Nevzat Dönmez tarafından hazırlanan "Kent ve Siyaset" programında karşılaştı.

FİNAL AKÇA'NIN

3 maç üzerinden gerçekleşen karşılaşmada 2 güçlü rakip birbirlerini birer kez yenerken, finali Rıza Akça almıştı. Heyecanlı geçen maç sonrasında iki işadamı yine bir hayır işine imza attı ve "Tane Tane Kapakları Toplayalım, Adım Adım Engelleri Aşalım" kampanyasını düzenleyen Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ne tekerlekli sandalye bağışlama kararı aldı. Dün biri akülü 15 tekerlekli sandalyenin teslimi için işadamları Akça ve Sancak, Anadolu Otizm Vakfı Başkanı Burhan Özfatura, Yeni Asır Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı, Yazı İşleri Müdürü Nevzat Dönmez'in de katılımıyla tören düzenlendi. 14 tekerlekli sandalye, Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nurselen Toygar'a teslim edildi.

RÖPORTAJ BAŞLATTI

İşadamı Akça, tavla turnuvasının temelinde Sancak'ın Yeni Asır Gazetesi'ne verdiği röportajın yattığını hatırlatarak, "İyi ki Mesut kardeşim, tavla oynamamıza vesile olan o röportajı yapmış. Burhan ağabeyimiz de kendini bu işe adamış. Nurselen hocamız da var gücüyle kapak topluyor ve sandalye dağıtıyor. Bizim de ona destek vermemiz, görevimiz" dedi. Akça, törende rakibine yine takılarak, "Sancak çok hayırsever biridir ama inşallah biraz tavla öğrenecek. Bana yenilmesi önemli değil de çok bilmeyen kişilere de yeniliyor. Mesut bu bağışların 50 kat fazlasını yapar ama yenilmek acı bir şey" dedi.

VAKFIN ÇABALARI

Hayırsever işadamı Sancak ise tavlada iddiasını sürdürdüğünü belirterek, "Bizim Sancak Vakfımız 2 bin 750 öğrenci okutuyor. Bir çok yardım yapıyor. Sadece kendisi için yaşamayan bir aileyiz. Başta Bursalı ve Özfatura olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

15.08.2012 – Haber Merkezi